Loading...

Τα Mac δεν είναι άτρωτα σε κακόβουλα λογισμικά

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/14/2013 -
 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μεγαλύτερη ευπάθεια των υπολογιστών Macintosh είναι η πεποίθηση των αφοσιωμένων χρηστών του ότι το ανώτερο λειτουργικό σύστημα της Apple τους κάνει άτρωτους σε κακόβουλα λογισμικά.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής έρευνας της εταιρείας FireEye, Zheng Bu, η οποία αναπτύσσει anti-malware προϊόντα, Ορισμένοι χρήστες πιστεύουν ότι το Mac είναι απαλλαγμένο από επιθέσεις και αυτό είναι εντελώς λάθος’’. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του διευθυντή του τμήματος διαχείρισης προϊόντων σε θέματα ασφάλειας της Symantec, Kevin Haley, ο οποίος ανέφερε ότι οι χρήστες των Mac “δεν ανησυχούν για την ασφάλεια”.

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κακόβουλων λογισμικών έχει ως στόχο τα λειτουργικά συστήματα Windows, η αύξηση του μεριδίου αγοράς των MacBooks και iMacs καθιστά τους υπολογιστές της Apple ως τον επόμενο μεγαλύτερο στόχο. Τα τελευταία χρόνια, οι υπολογιστές Macintosh έχουν κερδίσει περίπου το 20% της αγοράς των καταναλωτών των ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του Stephen Baker, αναλυτή στο NPD Group.

Σχόλια