Loading...

Nexus 7 υψηλής ανάλυσης και iPad mini retina μέσα στο 2013!

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/17/2013 -

Υψηλές αναλύσεις από τις μικρές ταμπλέτες μέσα στο 2013;

Το 2012 είδαμε τις μεγάλες ταμπλέτες και τα κινητά 5 ιντσών να εξοπλίζονται με απίθανες οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Οι μικρές ταμπλέτες από την άλλη ακόμη δεν έχουν κάνει το μεγάλο βήμα, κυρίως για να μπορέσουν να κρατήσουν το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η πιο επιτυχημένη 7ίντση ταμπλέτα της χρονιάς που μας πέρασε ήταν το Google (Asus) Nexus 7, ενώ σύντομα ακολούθησε και η Apple με το iPad mini και την ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη του.

Σύμφωνα όμως με τους αναλυτές της Display Search, οι οποίοι παρακολουθούν στενά τους προμηθευτές οθονών αργότερα μέσα στο 2013 τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν δραματικά, και τόσο η Google όσο και η Apple θα περάσουν στην υψηλή ανάλυση με τα μικρά τους μοντέλα.

Όπως φαίνεται πρώτη θα κάνει την κίνησή της η Asus, παρουσιάζοντας το 2ης γενιάς Nexus 7 με οθόνη κάτι παραπάνω από full HD 1920x1200 και 323ppi pixel density. Η παρουσίασή του αναμένεται μέσα στο 2ο τρίμηνο του 2013, ενώ κατά τον Οκτώβριο και η Apple θα έχει έτοιμο το iPad mini Retina με ανάλυση οθόνης 2048 x 1536 και 326ppi pixel density. Τετραπλάσια δηλαδή ανάλυση από αυτή του υπάρχοντος iPad mini.

Βέβαια η πρόβλεψη για την Asus είναι αρκετά πιο ασφαλής, καθώς με την Apple τα πράγματα είναι πάντα καλυμμένα από ένα πέπλο μυστηρίου.

Το μόνο μας ερώτημα είναι θα καταφέρουν οι δύο εταιρίες να κυκλοφορήσουν τα προσιτά τους μοντέλα σε λογικό κόστος ή θα προσφέρουν απλά ακριβές εναλλακτικές λύσεις σε άλλο μέγεθος;

Σχόλια