Loading...

Γερμανία: Νίκη της Nokia επί της HTC για θέματα ευρεσιτεχνιών

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/20/2013 -
 

Σύμφωνα με απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Μάνχαϊμ της Γερμανίας, η HTC καταπατά πατέντα της Nokia που σχετίζεται με την εξοικονόμηση ενέργειας σε μια συσκευή, βασιζόμενη στην αναγνώριση των πακέτων που αποστέλλονται και την ανακατασκευή τους κάνοντας χρήση μόνο ενός μέρους του κωδικοποιημένου μηνύματος. Η Nokia κέρδισε τόσο το δικαίωμα επιβολής μόνιμης απαγόρευσης διάθεσης των προϊόντων που καταπατούν την πατέντα της, όσο και την ανάκληση των σχετικών ευρεσιτεχνιών από την HTC.

Με ανακοίνωση της η τελευταία προσπάθησε να υποβαθμίσει την προαναφερθείσα εξέλιξη, αναφέροντας πως σχετίζεται μόνο με τρεις συσκευές τις οποίες η εταιρεία δεν εισάγει πλέον στην Γερμανία, δηλαδή τα Wildfire S, Desire S και Rhyme, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η επιχειρηματική της δραστηριότητα στην συγκεκριμένη χώρα δεν θα επηρεαστεί με κανέναν τρόπο από την νέα αυτήν απόφαση. Η Nokia από την πλευρά της τόνισε πως «Η HTC θα πρέπει τώρα να σεβαστεί την πνευματική μας ιδιοκτησία και να ανταγωνιστεί κάνοντας χρήση των δικών της καινοτομιών.» Όπως και να έχει, η HTC θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Σύμφωνα με τον Florian Mueller από το Foss Patents, η δήλωση της HTC είναι εν μέρει αληθής. Ο Mueller υποστηρίζει πως οι συσκευές που συμπεριλήφθησαν στην απόφαση ήταν «παραδειγματικές» και πως η υπόθεση δεν περιορίζεται σε αυτές. Θεωρεί πάντως πως η κατασκευάστρια αφαίρεσε το σχετικό χαρακτηριστικό από άλλα της μοντέλα έτσι ώστε να μην υπάρξει αντίκτυπος στην δραστηριότητα της.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά από νίκη της HTC επί της Nokia στο ίδιο δικαστήριο. Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση, η κατασκευάστρια από την Ταιβάν δεν παραβίαζε πατέντες της Nokia που σχετίζονταν με την μεταφορά δεδομένων κάνοντας χρήση ενός τηλεπικοινωνιακού δικτύου. 

Η δικαστική διαμάχη των δύο εταιρειών δεν σταματάει εδώ, μιας και υπάρχουν πολλές ακόμη ανοικτές υποθέσεις με βάση κατηγορίες της Nokia εναντίων της HTC.

Σχόλια