Loading...

O Tegra 4 της NVIDIA είναι ο πιο γρήγορος επεξεργαστής κινητών, ξεπερνώντας τον Snapdragon 800

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/13/2013 -

Μια σειρά από αναφορές αποτελεσμάτων δοκιμών τον προηγούμενο μήνα αποκάλυψαν ότι ο επόμενης γενιάς επεξεργαστής κινητών της NVIDIA θα είναι δύσκολο να νικηθεί. Ο Tegra 4 εμφανίστηκε με τεράστιες βελτιώσεις σε σχέση με τον παλαιότερο Tegra 3 και σε μερικές περιπτώσεις οι επιδόσεις ήταν τέσσερις φορές καλύτερες των παλαιότερων συσκευών. Σύμφωνα με νέα αναφορά, ο πιο πρόσφατος επεξεργαστής της NVIDIA είναι ακόμα πιο γρήγορος και από τη ναυαρχίδα της Qualcomm Snapdragon 800.

O Kevin Krewell από την ομάδα Linley βρήκε ότι ο Tegra 4 είναι ο πιο γρήγορος ARM επεξεργαστής, με την προϋπόθεση ότι δεν περιορίζονται οι τέσσερις πυρήνες από θέμα κατανάλωσης ενέργειας. Ο αναλυτής σημείωσε ότι καθώς οι δύο επεξεργαστές δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, οι πληροφορίες βασίζονται σε στοιχεία που έχουν ήδη αποκαλυφθεί, μετρήσεις και πρόσφατες εκτιμήσεις.

Ενώ η NVIDIA ίσως να έχει τον πιο γρήγορο επεξεργαστή για κινητά, η Qualcomm πιθανώς να εξακολουθεί να έχει το πλεονέκτημα. Ο Krewell εξηγεί ότι η εταιρία έχει σχεδιάσει τους επεξεργαστές της με υψηλή ενεργειακή απόδοση, συγκριτικά με τη μέγιστη απόδοση του Tegra 4 με μέγιστη ισχύ.

“Το Snapdraon θα ανταγωνιστή τη απόδοση του Tergra 4 στα smartphone, αλλά στις ταμπλέτες το Tegra 4 θα λάμψει πραγματικά”, είπε.

Σχόλια