Loading...

Γιατί η Samsung δεν κυκλοφορεί παντού το Galaxy S4 με Exynos 5 octa;

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/21/2013 -

Samsung_6
Έχει γίνει ένα τεράστιο μπέρδεμα σε όλο τον κόσμο για το ποια έκδοση του Samsung Galaxy S4 θα κυκλοφορήσει σε κάθε χώρα. Θα είναι αυτή με τον Snapdragon 600 SoC ή αυτή με τον Exynos 5 octa; Όπως αναφέρει και η «λίστα» με τις χώρες που θα κυκλοφορήσουν τα μοντέλα, με την Ελλάδα να προορίζεται αρχικά για το μοντέλο του S4 με τον επεξεργαστή της Qualcomm. Γιατί όμως;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Samsung ανακοίνωσε τον Exynos 5 octa, τον «σχεδόν» οκταπύρηνο επεξεργαστή, λίγο μετά τη CES 2013 και  κατά την διάρκεια του MWC 2013 στη Βαρκελώνη εξήγησε την λειτουργία του. Πολύ πρόσφατα όμως, (πριν 6 ημέρες περίπου) ανακοίνωσε επίσημα, επίσης, ότι η κατασκευή του από τα εργοστάσιά της, θα ξεκινήσει «μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013» (δες το δελτίο τύπου εδώ). Άρα, πρακτικά, οι πρώτες παρτίδες του Samsung Galaxy S4 δεν μπορούν να διαθέτουν τον νέο Exynos.
Η Samsung UK δήλωσε σε διάφορα Βρετανικά sites (δες εδώ κι εδώ) στη Μεγάλη Βρετανία, θα κυκλοφορήσει μόνο το μοντέλο του S4 με τον Snapdragon 600 και όχι το μοντέλο με τον Exynos 5 octa. Αυτό ήταν και αφορμή να ξεκινήσει μία τεράστια σειρά συζητήσεων στα διάφορα  forum, για το αν ο Exynos 5 octa διαθέτει τσιπ υποστήριξης LTE δικτύων ή όχι. Εμείς, δεν έχουμε δει πουθενά το SoC του Exynos, να διαθέτει LTE modem. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το μοντέλο του Samsung Galaxy S4 δεν θα υποστηρίζει LTE. Μπορεί να υποστηρίξει με ξεχωριστό τσιπάκι που θα αποφασίσει να προσθέσει η Samsung. Πράγμα που δεν χρειάζεται να κάνει στην περίπτωση του Snapdragon 600 που το έχει ήδη εσνωματωμένο.
Έτσι λοιπόν, πεποίθησή μας είναι ότι ο μόνος λόγος που δεν κυκλοφορεί η έκδοση του Samsung Galaxy S4 ακόμα με αυτό τον Exynos 5 octa, είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η παραγωγή του. Κι ας ανακοίνωσε η Samsung κατά την παρουσίαση του Galaxy S4 τις δύο εκδοχές του την προηγούμενη εβδομάδα.
Όσον αφορά το πιθανό ερώτημά σας, τι θα πρέπει να προτιμήσετε, τον Snapdragon 600 ή τον Exynos 5 octa, κάντε λίγη υπομονή. Τις επόμενες μέρες θα σας ετοιμάσουμε σχετικό post με την σύγκριση των δύο.

Σχόλια