Loading...

Samsung Galaxy S4, Είναι το καλύτερο smartphone της αγοράς;

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/15/2013 -

Η ερώτηση που συντροφεύει τη σκέψη κάθε gadget lover από χθες το βράδυ είναι αν το Samsung Galaxy S4 είναι το καλύτερο smartphone που κυκλοφορεί. Πάμε να δούμε μαζί που ξεχωρίζει και που υπολείπεται του ανταγωνισμού.

Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά της συσκευής που είναι αρκετά και ενδιαφέροντα.

Η Samsung κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό με την κατασκευή του Galaxy S4. Να μεγαλώσει τις διαστάσεις της οθόνης μικραίνοντας το συνολικό μέγεθος της συσκευής. Αυτό που η Apple διαφήμιζε τόσο καιρό, η Samsung το έκανε όντως πραγματικότητα, αφού το S4 είναι λεπτότερο, πιο στενό και πιο ελαφρύ, ενώ το ύψος του είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο του Galaxy S III. Περιμένουμε να δούμε τη συσκευή και από κοντά, αλλά σίγουρα θα είναι τουλάχιστον το ίδιο βολικό στο χέρι με τον προκάτοχο του.

Η οθόνη του Galaxy S4 είναι η πρώτη Amoled που βλέπουμε σε αυτές τις διαστάσεις και την ανάλυση. Μάλιστα, στα πρώτα τεστ που έγιναν επί τόπου στην παρουσίαση, η οθόνη είναι πιο μαύρη από εκείνη του S III και η φωτεινότητα καλύτερη. Ταυτόχρονα, το S4 είναι το πρώτο hign end smartphone που ντύνεται με Gorilla Glass 3, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο σπάνια την εμφάνιση γρατσουνιών.

Στο κομμάτι της επεξεργαστικής ισχύς περιμένουμε επίσης θετικά αποτελέσματα. Τελικά η Samsung κατάφερε να ετοιμάσει τον Exynos 5 Octa για το λανσάρισμα της νέας της συσκευής, αλλά κράτησε το χρονισμό σχετικά χαμηλά (1.6GHz) για μεγαλύτερη αυτονομία.

Μια σύγκριση με το iPhone 5 στο κομμάτι της διασύνδεσης θα ήταν άνευ λογικής, μιας και το S4 ενσωματώνει πλέον του iPhone, NFC, Wi-Fi ac, ραδιόφωνο, ασύρματη φόρτιση, κάμερα μπροστά 2 megapixels και πίσω 13 megapixels με HDR video και πολλά έξτρα χαρακτηριστικά. Αν πάλι συγκρίνουμε το S4 με τον άμεσο αντίπαλο του, δηλαδή το HTC One, τότε βλέπουμε ότι υπερτερεί ουσιαστικά μόνο στο κομμάτι της ασύρματης φόρτισης, ενώ όπως θα δούμε παρακάτω, το One έχει και αυτό τα δικά του έξτρα.

Τέλος, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε στα θετικά του S4 όλα τα software χαρακτηριστικά που του έχει ενσωματώσει η Samsung, καθώς πολλά από αυτά θα βρουν πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητα μας. Κάποια άλλα φυσικά, είναι απλά μέρος του marketing.

Σχόλια