Loading...

Οι χρήστες smartphones δεν χρησιμοποιούν κωδικούς

  • Άρθρο του Neumann
  • at 3/02/2013 -



Πάνω από 30% των χρηστών «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων δεν έχουν ορίσει κάποιον κωδικό πρόσβασης κατά το άνοιγμα της συσκευής, αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία λογισμικού προστασίας υπολογιστών McAfee, σύμφωνα με το CNN. Η έλλειψη κωδικών θέτει σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα των χρηστών όπως το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τις πιστωτικές τους κάρτες καθώς και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Μάλιστα, το 15% εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα τόνισαν ότι αποθηκεύουν κωδικούς για εφαρμογές και λοιπές συναλλαγές -τραπεζικές ή αγορές μέσω διαδικτύου- στο κινητό τους τηλέφωνο. «Το ατυχές είναι ότι οι άνθρωποι διαρκώς χάνουν πράγματα. Και τα τηλέφωνα μπορεί να χαθούν κι αυτά» ανέφερε στέλεχος της McAfee, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Πολλές εφαρμογές αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης που έχουμε καταχωρήσει. Εξάλλου, οι περισσότεροι χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων επιδιώκουν τη γρήγορη πρόσβαση, τόσο σε εφαρμογές όσο και σε διαδικτυακούς τόπους, με συνέπεια να θέτουν σε κίνδυνο τα προσωπικά τους στοιχεία» πρόσθεσε το στέλεχος της εταιρείας.




Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...