Loading...

Επιτυχημένο εγχείρημα τα tablets για τη Microsoft;

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/16/2013 -


Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως η Microsoft έχει πουλήσει συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο tablets Surface, με τα 400.000 από αυτά να αφορούν στο μοντέλο με Windows 8 Pro.

Tο μοντέλο Surface RT κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου και με τις πωλήσεις του να υπολογίζονται στο 1,1 εκατομμύριο, προκύπτει πως έως τώρα καθημερινά πωλούνταν σχεδόν 8.000 συσκευές.

Όσον αφορά στο μοντέλο Surface Pro, η διάθεσή του στην αγορά ξεκίνησε στις 9 Φεβρουαρίου, και με αντίστοιχους υπολογισμούς, προκύπτει πως μέχρι στιγμής ο καθημερινός ρυθμός πωλήσεών του έφτασε τα 12.100 τεμάχια.

Οι παραπάνω αναγωγές και συγκρίσεις μεταξύ των δύο συσκευών, όσο και εάν κάποιοι τις θεωρήσουν άτοπες ή άδικες, δεν αλλάζουν το τελικό συμπέρασμα των αναλυτών, πως οι πωλήσεις των Surface, και κυρίως του μοντέλου με Windows RT, μπορεί βρίσκονται σαφώς κάτω από τις προβλέψεις, όμως τα νούμερά τους τελικά μπορούν να τα καταστήσουν βιώσιμα.

Συνεχίζοντας τους υπολογισμούς, με ρυθμό πωλήσεων 20.000 συσκευές την ημέρα για τα δύο μοντέλα, και ένα μέσο όρο 700 δολαρίων λιανικής πώλησης, η Microsoft έχει ημερήσιο τζίρο περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος σε ετήσια βάση υπολογίζεται πως θα αποφέρει στην εταιρεία κέρδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Εφόσον οι πωλήσεις και ο μέσος όρος τιμής συνεχίσουν με ανάλογο ρυθμό (θα βοηθήσει η υψηλότερη τιμή του μοντέλου Pro) και επιτευχθεί το 1 δισ. κερδών το οποίο θεωρείται ποσό-ορόσημο στη Microsoft, τότε στην εταιρεία θα είναι μάλλον ικανοποιημένοι από το εγχείρημά τους. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Steve Ballmer, δεν αναμένουν από τα Surface να κυριαρχήσουν στην αγορά.

Από τη Microsoft αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Σχόλια