Loading...

Η Yahoo κοντά σε εξαγορά του Dailymotion

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/21/2013 -


Η Yahoo Inc είναι σε συνομιλίες για την απόκτηση του ελέγχου του Dailymotion, μιας από τις πιο δημοφιλής online ιστοσελίδες βίντεο στον κόσμο.

Αν επιτευχθεί συμφωνία θα είναι η σημαντικότερη επιτυχία για την επικεφαλής της Yahoo, Μαρίσα Μέγιερ, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, τον περασμένο Ιούλιο γράφει η Wall Street Journal.

Η Yahoo θα μπορούσε να αγοράσει το 75% του Dailymotion, το οποίο ανήκει στην γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών France Telecom-Orange, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Η οικονομική αξία του Dailymotion αποτιμάται σε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επίσης σημειώνει ότι η συμφωνία δεν είναι δεδομένη και θα μπορούσε να καταρρεύσει.

«Αδυνατούμε να σχολιάσουμε να επιβεβαιώσουμε, ή να διαψεύσουμε τις φήμες σχετικά με πιθανές συνομιλίες μεταξύ της Yahoo και της Orange », ανέφερε, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Dailymotion, Ρόλαντ Χάμιλτον μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αλλά και η Yahoo όσο και η France Telecom-Orange αρνήθηκαν να σχολιάσουν.Η France Telecom-Orange απέκτησε το Dailymotion έναντι 170 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω δύο φάσεων, με την πιο πρόσφατη συναλλαγή να κλείνει τον Ιανουάριο. 

Το Dailymotion έχει μηνιαία επισκεψιμότητα 116 εκατομμύρια χρήστες, ενώ προβάλει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια βίντεο. 

Το Dailymotion θεωρείται ανταγωνιστικό του YouTube το οποίο ανήκει στην Google Inc, βασικό αντίπαλο της Yahoo Inc.

Σχόλια