Loading...

Η πρώτη ιστοσελίδα που κατασκευάστηκε στην Ιστορία

  • Άρθρο του Neumann
  • at 5/02/2013 -






Την πρώτη ιστοσελίδα στην Ιστορία του Παγκόσμιου Ιστού αναβίωσε η ομάδα του CERN με αφορμή τα γενέθλια του World Wide Web!

Στις 30 Απριλίου 1993 το CERN ανακοίνωνε ότι τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Ιστού θα είναι ελεύθερα και ανοιχτά σε όλο τον κόσμο.
Με αφορμή, λοιπόν, τα γενέθλια, οι ερευνητές του ευρωπαϊκού οργανισμού ανέλαβαν να αναβιώσουν την πρώτη ιστοσελίδα που «ανέβηκε» στον Παγκόσμιο Ιστό και μάλιστα με το αρχικό της URL.

Η εκδοχή της ιστοσελίδας η οποία επανεκδίδεται σήμερα είχε κατασκευαστεί το 1992. Οι ερευνητές του CERN λένε πως αυτή η σελίδα είναι η παλαιότερη που μπορούν να βρουν, ωστόσο, συνεχίζουν την ερευνά τους προκειμένου να διαπιστώσουν το εάν υπάρχει και παλαιότερη αυτής.
Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να επαναφέρουν σε ζωή τους υπολογιστές NeXT που φιλοξενούσαν την ιστοσελίδα

Με βάση το BBC η απόφαση να ανασυσταθεί η πρώτη ιστοσελίδα ήταν διεθνής. Το προσωπικό του CERN επιθυμούσε να αναβιώσει το αυθεντικό πνεύμα πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε ο Παγκόσμιος Ιστός. Η πρωταρχική ιδέα, λοιπόν, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ήταν να δημιουργηθεί ένας «χώρος» στον οποία θα είχαν πρόσβαση όλοι, δίκαια και ισότιμα, από κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Δείτε τη εδώ: info.cern.ch.


Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...