Loading...

iOS 7: μαύρο, άσπρο και επίπεδο

  • Άρθρο του Neumann
  • at 5/25/2013 -


Πλησιάζει ο καιρός που το iOS 7 θα κάνει την επίσημη εμφάνιση του, πλέον ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με το ανανεωμένο λογισμικό.



Ο Jony Ive έχει δώσει βάρος στον ολικό επανασχεδιασμό του γραφικού περιβάλλοντος. Το iOS 7 περιγράφεται ως “μαύρο, άσπρο και επίπεδο”. Τέλος τα βαριά γραφικά στοιχεία θα αποτελέσουν παρελθόν, πλεόν θα κυριαρχεί το λευκό και το μαύρο

Το τελευταίο διάστημα το iOS 7 έχει φτιάχτεί κ ξαναφτιαχτεί απο το μηδέν. Άρα κανείς δε μπορεί να ξέρει ακριβώς πως μπορεί να είναι!


Το skeuomorphic περιβάλλον που επιθυμούσαν οι Steve Jobs και Scott Forstall δε θα υπάρχει πιά. Επίσης οι υπάρχουσες εφαρμογές διαθέτουν πολλά διαφορετικά designs (όπως π.χ. οι κίτρινες Σημειώσεις, οι ασημί Χάρτες και το Game Center αλλά Καζίνο) όλα αυτά μπερδευουν τους χρήστες σύμφωνα με τον Ive.

Το αγαπημένο παιδί του Steve Jobs είναι υπευθυνο για τη ριζική αναμόρφωση του γραφικού περιβάλλοντας του iOS, κάνοντας το ακόμα πιο εύχρηστο. Κάθε κομμάτι του λειτουργικού συστήματος θα φέρει την υπογραφή του, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά που το έκαναν τόσο αγαπητό.

Αλλαγές και στην οθόνη κλειδώματος, η Apple θα αντικαταστήσει τη γυαλιστερή  διάφανη γραμμή με ένα πιο μαύρο γραφικό που δε θα γυαλίζει. Αν έχετε προσθέσει κωδικό πλέον η εισαγωγή του κωδικού θα γίνεται σε στρογγυλά κουτάκια. Επίσης, αλλαγές και στα notofications, πλέον θα μπορείς να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του λογισμικού με διάφορες  χειρονομίες.

Τέλος τα δερμάτινα και λινά textures του iOS θα έχουν πιό λιτούς ασπρόμαυρους χρωματισμούς. Το Notification Center θα αποκτήσει ένα σκούρο γκρι/μαύρο χρώμα με λευκό κείμενο. Θα προστεθούν νέες περιοχές για γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες όπως ροή ειδήσεων και διακόπτες για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των WiFi, Airplane Mode, Bluetooth κ.α.


Στη Home Screen όλες οι εφαρμογές της Apple θα επανασχεδιαστούν, με μεγαλύτερη αλλαγή αυτά της κάμερας και των φωτογραφιών. Επιπρόσθετα, θα μπορείς να βάλεις και πανοραμικές ταπετσαρίες.


Μπορεί η κυριότερη αλλαγή στο iOS 7 να αφορά το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον, παρόλα αυτά αναμένεται ενσωμάτωση περισσοτέρων κοινωνικών δικτύων (Flickr και Vimeo), επιπλέον γλώσσες στο Siri και βελτιώσεις στους Χάρτες και την υποστήριξη στο αυτοκίνητο.

Αυτά για την ώρα, πως σας φαίνονται;


Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...