Loading...

Η οθόνη του iPhone 5S θα έχει δύο φορές περισσότερα pixel από του iPhone 5

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/29/2013 -

Τώρα έρχονται νέες φήμες για το επόμενο iPhone από τα τεράστια "λιβάδια" της κινεζικής μπλογκόσφαιρας. Η οθόνη για το iPhone 5S ή το iPhone 6, όπως κι αν το ονομάσει η Apple, θα κρατήσει το μέγεθος των 4" στην οθόνη, με μικρότερα περιθώρια τριγύρω, δείχνοντας ότι θα πρόκειται για διαφορετική οθόνη από αυτή του iPhone 5.

Στην πραγματικότητα, η πηγή ισχυρίζεται ότι πρόκειται για εντελώς νέα οθόνη με τον διπλάσιο αριθμό σε pixel από τον προκάτοχό του, 1,5 εκατομμύρια pixel συνολικά, το οποίο σημαίνει ότι η ανάλυση και η πυκνότητα pixel της οθόνης πρέπει να είναι πολύ υψηλότερη. Βέβαια δεν μιλάμε για διπλασιασμό οριζόντια και κάθετα γιατί πολύ απλά αυτό θα σήμαινε τετραπλασιασμό της ανάλυσης. Εάν διατηρηθεί το ratio 16:9 που έχει τώρα, μιλάμε για οθόνη ανάλυσης 906 x 1606. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση θα είναι η πυκνότητα των pixel και όχι η ανάλυση καθώς πολλές συσκευές  στην αγορά έχουν οθόνες με 1080x1920.

Αν και η Apple ποντάρει αρκετά στις οθόνες IGZO της Sharp, οι οποίες επιτρέπουν υψηλή πυκνότητα pixel σε λεπτό και ελαφρύ πακέτο, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, θα μπορούσε να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή τη φήμη. Η πηγή λέει ότι θα μπει στην παραγωγή τον επόμενο μήνα για το λανσάρισμα τον Σεπτέμβριο.


Σχόλια