Loading...

Η Microsoft θα εισπράξει 3.400.000.000 $ από το Android το τρέχων έτος

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/12/2013 -

Τα προβλήματα της Microsoft με τα Windows 8 έχουν αναφερθεί ευρέως, αλλά είναι μικρά σε σύγκριση με τους αγώνες που δίνει σχετικά με τα Windows Phone, το λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας τους. Μαζί με τη Nokia, οι δύο τους τα έδωσαν όλα, αλλά το πρόβλημα παραμένει και η ζήτηση της αγοράς εξακολουθεί να είναι χαμηλή. Το καλό πράγμα για την Microsoft είναι ότι έχει έναν άσσο κρυμμένο στην τσέπη της, το όνομα αυτού...; Android.

Κατά τη δημιουργία του Android, η Google χρησιμοποίησε παράνομα τεχνολογία από μια σειρά από εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft. Αντί να περάσει από χρόνια δικαστικού αγώνα, πολλές κατασκευάστριες έχουν ήδη συμφωνήσει και υπογράψει συμφωνίες αδειοδότησης με τη Microsoft για να λυθεί το θέμα.


Δεν είναι τίποτα νέο καθώς η Microsoft κέρδισε τα δικαιώματα από το Android από το 2011. Επί του παρόντος, περισσότεροι από 20 κατασκευαστές έχουν συμφωνήσει με τη Microsoft όπως HTC, LG και Samsung.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το Redmond παίρνει περίπου 8 $ ανά συσκευή Android που πωλείται. Κάντε τα μαθηματικά και δείτε ότι η Microsoft θα εισπράξει περίπου $ 3.4 δισεκατομμύρια  για το τρέχων έτος.

Τα καλά νέα για τη Microsoft είναι ότι οι αποστολές των Android συσκευών δεν δείχνει σημάδια κάμψης. Εκτιμάται ότι 1,5 δισεκατομμύρια τηλέφωνα με λογισμικό Android αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2017 και αν η Microsoft εισπράξει χρήματα για μόλις το 50% από τις εν λόγω συσκευές, θα βάλει ένα δροσερό ποσό της τάξης των $ 5.9 δισεκατομμυρίων. Χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία, αν εισπράξει δικαιώματα για το 75% των συσκευών,θα τραβήξει κατ'εκτίμηση $ 8.8 δισεκατομμύρια σαν επιπλέον έσοδα. Καλή μπάζα για την Microsoft.


Σχόλια