Loading...

Η Νokia χάνει και "εντός έδρας".... Από ποιον...;;

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/31/2013 -

Μάθαμε ότι η Samsung έχει επικρατήσει της Nokia στα πάτρια εδάφη της αξιώνοντας τη μερίδα του λέοντος των πωλήσεων των smartphones στη Φινλανδία κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Έτσι ενώ το 2010 η Nokia είχε μερίδιο αγοράς 65%, τώρα το βλέπει να πέφτει και το πρώτο τρίμηνο του 2013 έπεσε στο 33,6%.

Άλλη μια κατάκτηση της Samsung που έγινε η πρώτη εταιρεία-κατασκευαστής κινητών σε πωλήσεις στη Φινλανδία με 211.000 μονάδες συσκευές στη χώρα, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, που αντιστοιχεί σε 36,1% ως μερίδιο αγοράς στη χώρα. Σε σύγκριση με της Nokia που ήταν 196.000 μονάδες συσκευές.

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στατιστικό είναι το εξής, οι πωλήσεις της Nokia αφορά τόσο easyphone όσο και smartphones (50-50 περίπου) ενώ η Samsung το 80% των συσκευών που πούλησε ήταν smartphones. Εκ πρώτης όψεως θα αναρωτηθείτε τι σχέση έχει αυτό, κι όμως. Φαίνεται ότι παρά του ότι η Nokia παίζει "εντός έδρας" οι Φινλανδοί δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη στο Android που είναι πλέον ένας ισχυρός παράγοντας επιλογής για τους καταναλωτές.


Σχόλια