Loading...

Η Samsung θα είναι έτοιμη για ταχύτητες 5G μέχρι το 2020.

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/13/2013 -


Η Samsung έχει αναπτύξει τεχνολογία που θα της επιτρέψει να επιτύχει υψηλής ταχύτητας ασύρματες συνδέσεις δεδομένων 5G για τους καταναλωτές το 2020. Το σύστημα επιτρέπει την μετάδοση δεδομένων έως και αρκετές εκατοντάδες φορές ταχύτερα από τα σημερινά δίκτυα 4G.
Η τεχνολογία κινητών επικοινωνιών 5G είναι η επόμενη γενιά του 4G LTE και μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως και αρκετές δεκάδες Gbps ανά σταθμό βάσης. Μόλις γίνει διαθέσιμο το 5G, θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταδίδουν τεράστια αρχεία, δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων UHD ταινίες και ιατρικές υπηρεσίες εξ αποστάσεως, "πρακτικά χωρίς περιορισμόισχυρίζεται η Samsung.
Οι συνδέσεις 4G ξεκίνησαν σταδιακά να γίνονται διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο από το 2008, αλλά σε αρκετές χώρες, όπως η Κίνα, εξακολουθούν να εργάζονται πάνω στην εγκατάσταση LTE δικτύων. Η Samsung λέει, ωστόσο, ότι η νέα τεχνολογία ξεπερνά τους περιορισμούς που είχαν κατά τη μετάδοση δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις. Μεταδίδει δεδομένα σε συχνότητα 28 GHz με ταχύτητα έως 1.056 Gbps σε απόσταση μέχρι 2 χιλιόμετρα.
Η πρόσφατη επιτυχία της Samsung στις δοκιμές της τεχνολογίας αυτής μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορευματοποίηση του 5G.
Η Samsung δεν είναι η μόνη εταιρεία που θα ανακοινώσει ότι έχει αναπτύξει 5G τεχνολογία. Τον Φεβρουάριο, η NTT DoCoMo επιβεβαίωσε ότι είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία μια δοκιμή ασύρματης 10Gbps.



Σχόλια