Loading...

Πριν φλασάρουμε οτιδήποτε στο κινητό μας, ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/06/2013 -

Όποιος περιπλανηθεί λίγο στο xda, σίγουρα θα δει πολλά "hacks" τα οποία υπόσχονται καλύτερη αυτονομία, lag-free λειτουργικό, ίσως και την Angelina Jolie με ελικόπτερο στο μπαλκόνι μας!
Πριν λοιπόν αρχίσουμε να "φλασάρουμε" όποιο .zip βρεθεί μπροστά μας, ας δούμε το πρόσφατο παράδειγμα με το "Seeder Entropy Generator"
Σύμφωνα λοιπόν με τον developer του, η περιορισμένη Entropy Pool του dev/random ευθύνεται για το (τυχόν) lag στο Android.
Δίνοντας στην JVM random data, από το /dev/urandom αντί του /dev/random, λύνεται το (όποιο) πρόβλημα!
Στο thread επίσης χρήστες αναφέρουν ότι όντως η συσκευή τους έγινε γρηγορότερη!
Φυσικά η ανάλογη εφαρμογή για αυτό το "hack" ανέβηκε ήδη στο Google Play (επί πληρωμή προφανώς)

Δεν νομίζω Τάκη

Καταλαβαίνω ότι ο μέσος χρήστης, ακόμα και ο μέσος developer, μπορεί να μην είναι εξοικιωμένος με τις παραπάνω έννοιες.
Πολλά hacks παρουσιάζονται να λύνουν όλα τα προβλήματα του κόσμου, αλλά δεν είναι έτσι. Και πιστεύω η απάντηση των devs της Google πάνω στο "Issue" που άνοιξε στο Google Code το συνοψίζει τέλεια!
@21: people who've just paid $1.49 are unlikely to say "i'm an idiot".

Γιατί κάποιοι θεωρούν ότι λειτούργησε αυτό το "hack" (ή ανάλογα hacks)

Πολλές φορές είναι απλά Placebo effect χωρίς να υπάρχει βελτίωση. Άλλες φορές η όποια βελτίωση οφείλεται στο reboot που κάναμε στην συσκευή μας, και όχι στο "hack"
Επίσης μία συνηθισμένη "λογική" που λειτουργούν τέτοια hacks, είναι ότι λειτουργούν "εις βάρος" της CPU, αναγκάζοντας τον Governor να την χρονίζει σε υψηλότερη συχνότητα απ' ότι θα έκανε διαφορετικά.
Δηλαδή καταναλώνουν πόρους από το σύστημά μας, (χωρίς να κάνουν τίποτα) αλλά επειδή η CPU δουλεύει συνεχώς σε υψηλή συχνότητα κάποιες εργασίες ίσως να φανούν ότι γίνονται γρηγορότερα.

Να μην εγκαθιστώ δηλαδή "hacks"?

Στο ανάλογο άρθρο που μιλάω για Custom ROMs, θυμάστε που είχα γράψει "Προσωπικά με ενοχλεί όταν μία ROM έχει ελλειπές changelog, δηλαδή ο δημιουργός της δεν παραθέτει αναλυτικά τις αλλαγές που έχει κάνει"
Κάτι ανάλογο ισχύει για τα απανταχού hacks, πριν δοκιμάσω κάποιο, θέλω αναλυτική περιγραφή του τι κάνει και πώς το κάνει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα Compile του rngd για να δίνει τυχαίους αριθμούς από το /dev/urandom ΔΕΝ αρκεί για να με πείσει.
Φυσικά δεν μειώνω ούτε στο ελάχιστο την φανταστική δουλειά που κάνουν κάποιοι devs. Επειδή όμως είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το τι flasharoume στις συσκευές μας, καλό είναι να βλέπουμε με κριτική σκέψη τα απανταχού hacks.


Σχόλια