Loading...

Samsung, Δίνει οριστική λύση για τα bugs συσκευών με Exynos

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/06/2013 -
Samsung: Δίνει οριστική λύση για τα bugs συσκευών με Exynos

Η Samsung έχει αρχίσει να ασχολείται λεπτομερώς με την ευπάθεια που παρουσίασαν κάποια μοντέλα της που χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές Exynos και άφηναν συσκευές όπως το Galaxy S3 εκτεθειμένες σε πιθανές hacking επιθέσεις.

Αυτή η συγκεκριμένη ευπάθεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Δεκεμβρίου, με αρκετές αναφορές από μέλη του XDA Developers και πλέον η Samsung μας ενημερώνει ότι θα υπάρξει ένα μικρό update που για αρχή θα δώσει λύση σε πολλές συσκευές που κυκλοφορούν στο Ην. Βασίλειο. Mε την ύπαρξη αυτού του ελαττώματος, επιτρεπόταν σε κάποιον τρίτο να αποκτήσει πρόσβαση στην RAM του τηλεφώνου και στην συνέχεια να διαγράψει στοιχεία ή ακόμα να εκμεταλλευτεί τα περιεχόμενα του, με την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού. 

Ωστόσο, το θέμα θεωρείται άκρως σημαντικό διότι επηρεάζει και άλλες γνωστές συσκευές με Exynos, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S2, Galaxy Note, Galaxy Note 2 και Galaxy Tab 10.1.

Με την προαναφερθείσα αναβάθμιση (που θα καταστεί διαθέσιμη σταδιακά και για άλλες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη) θα δοθεί οριστική λύση και στο φαινόμενο του «ξαφνικού θανάτου» που προκλήθηκε σε αρκετά Galaxy S3, όπου διάφορες συσκευές έκλειναν χωρίς κάποια προειδοποίηση και δεν υπήρχε επιλογή για επαναφορά αυτών σε λειτουργία.


Σχόλια