Loading...

Η Fujitsu ανέπτυξε proprietary add-on για το UDP που αυξάνει 30 φορές την ταχύτητα μετάδοσης μέσω δικτύου

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/31/2013 -

Ένα νέο proprietary πρωτόκολλο που μπορεί να μεταφέρει data με ταχύτητες 30 φορές μεγαλύτερες από το τωρινό TCP παρουσίασε η Fujitsu.

Η νέα τεχνολογία είναι βασισμένη στο UDP (user datagram protocol] που χρησιμοποιείται στο streaming περιεχομένου, και σύμφωνα με την Fujitsu, επειδή μπορεί να "ξεχωρίσει" τα dropped πακέτα από αυτά που ακόμα δεν έχουν φτάσει στον προορισμό τους, καταργεί την ανάγκη για άσκοπη επαναποστολή δεδομένων.

Επιπλέον υπάρχει ενσωματωμένη και λειτουργία ελέγχου σχεδιασμένη έτσι ώστε οι μεταδόσεις UDP να μην καταναλώνουν υπερβολικά πολύ bandwidth, μετρώντας παράλληλα το διαθέσιμο bandwidth σε πραγματικό χρόνο, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην διακίνηση TCP πακέτων.

Το νέο πρωτόκολλο διαδικτυακής επικοινωνίας, έρχεται σαν software add-on στο UDP και εκμεταλεύεται την ταχύτητα του, ενώ αποφεύγει τα προβλήματα που παρουσιάζει όπως το packet loss και την λάθος αποστολή πακέτων.

Σε δοκιμές που έγιναν ανάμεσα στις Ιαπωνία και ΗΠΑ, υπήρξε αύξηση ταχύτητας στο file transfer x30 φορές σε σχέση με το TCP, ενώ το latency έπεσε στο 1/6 συγκρινόμενο με το TCP.



Σχόλια