Loading...

Grub Customizer, φέρτε την οθόνη έναρξης στα γούστα σας

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/15/2012 -


Ο Grub Customizer είναι ένα εργαλείο από τα παλιά που μας δίνει τη δυνατότητα μέσα από ένα απλό γραφικό περιβάλλον, να διαμορφώσουμε την οθόνη έναρξης του υπολογιστή μας.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε τη νέα του έκδοση η οποία δουλεύει χωρίς προβλήματα σε Ubuntu 12.04 και παράγωγες διανομές.
Με τον Grub Customizer, μπορείτε να αλλάξετε φόντο και χρώματα στην πρώτη οθόνη εισόδου, απ’ όπου επιλέγετε το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να μπείτε και συγχρόνως, μπορείτε να κρύψετε παλιούς πυρήνες που τυχόν υπάρχουν στην πρώτη οθόνη μόλις ανοίγετε τον υπολογιστή σας, καθώς και τον χρόνο αναμονής.
Ακόμα μπορείτε να επιλέξετε την σειρά που θα έχουν τα τυχόν λειτουργικά συστήματα που έχετε εγκατεστημένα στον ίδιο δίσκο.
Η χρήση του είναι πανεύκολη και όλα γίνονται με ελάχιστα κλικ του ποντικιού σας.
Είναι διαθέσιμος από αποθετήριο που μπορείτε να περάσετε στο σύστημα σας: ppa:danielrichter2007/grub-customizer.
-Εναλλακτικά μπορούμε να το εγκαταστήσετε και μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό σας, μόλις ζητηθεί:

osarena code
1
2
3
sudo apt-add-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizer
Για άλλες διανομές, μπορείτε να κατεβάσετε το tarball αρχείο του, ώστε να το εγκαταστησετε, αν και πιστεύω ότι σύντομα θα περάσει και στα αποθετήρια των υπολοίπων διανομών.
Μετά την εγκατάσταση, μπορείτε να τον καλέσετε, από το dash η το μενού σας, θα σας ζητήσει τον κωδικό σας μόλις τρέξει και από εκεί και πέρα οι επιλογές ειναι παιχνιδάκι:

Σχόλια