Loading...

Liquidmetal: Μην το περιμένετε στο iPhone ή MacBook τα επόμενα χρόνια

  • Άρθρο του Neumann
  • at 5/04/2012 -


Οι φήμες των τελευταίων μηνών θέλουν την Apple να εξετάζει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του υλικού liquidmetal για το επόμενο iPhone και τη σειρά MacBook ειδικά μετά την αποκλειστική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών πριν δύο χρόνια.
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Atakan Peker, συν-ιδρυτής της Liquidmetal, κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί τουλάχιστον για τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Business Insider ο Peker εξηγεί ότι αναμένει από την Apple να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή σε ένα επαναστατικό προϊόν που δεν θα είναι εύκολο να αντιγραφεί με άλλα υλικά αλλά μέχρι τότε η εταιρεία θα πρέπει να ξοδέψει 300 με 500 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια για την τελειοποίηση του υλικού προτού είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή.
Συγκεκριμένα, δεδομένου του μεγέθους του MacBook είναι εξαιρετικά απίθανο να χρησιμοποιηθεί το liquidmetal για ολόκληρο το σασί της συσκευής τουλάχιστον για τα επόμενα δύο με τέσσερα χρόνια. Είναι πιο πιθανό, από την άλλη, να χρησιμοποιηθεί το υλικό για κάποιο μικρό εξάρτημα, όπως στήριγμα κτλπ.
Το liquidmetal είναι ένα κράμα αρκετά ισχυρό και ανθεκτικό σε γρατσουνιές και διάβρωση ενώ είναι πολύ ελαφρύ σε σχέση με άλλα μέταλλα και μπορεί να εύκολα να τροποποιηθεί σε οποιαδήποτε μορφή στην γραμμή παραγωγής. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, θα περάσουν ακόμα αρκετά χρόνια μέχρι να το δούμε στην αγορά στον βαθμό που απαιτείται από την Apple.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...