Loading...

Η Microsoft καλεί τις εταιρείες να αναβαθμίσουν άμεσα από τα Windows XP στα Windows 7

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/29/2012 -



Παρά τις πολυετείς προσπάθειες της Microsoft, οι περισσότερες επιχειρήσεις αρνούνται μέχρι και σήμερα να εγκαταλείψουν τα Windows XP. Η εταιρεία του Steve Ballmer επιχειρεί τώρα να πείσει τους πελάτες της ότι θα γλιτώσουν πολλά χρήματα αν αναβαθμίσουν άμεσα.


Μια έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία IDC για λογαριασμό της Microsoft αναφέρει ότι τα Windows XP έχουν πολύ υψολότερο κόστος συντήρησης από τα Windows 7. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κόστος συντήρησης των XP είναι περίπου πενταπλάσιο, οπότε η αναβάθμιση στα Windows 7 είναι μια λύση που θα κάνει απόσβεση σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μπορεί, βέβαια, τα ευρήματα της έρευνας να συμβαδίζουν σκανδαλωδώς με την αυτονόητη πρόθεση της Microsoft να πουλήσει επιπλέον άδειες του λειτουργικού, είναι όμως γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν καθυστερήσει να ανανεώσουν τα συστήματά τους. Η Microsoft θα τερματίσει την υποστήριξη των Windows XP σε λιγότερο από δύο χρόνια, οπότε οι IT managers θα πρέπει να ετοιμάζονται σιγά-σιγά για αναβάθμιση.

Λίγοι, πάντως, θα σπεύσουν να αναβαθμίσουν από τα XP στα 7. Οι περισσότεροι θα περιμένουν τα Windows 8, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε.





PC Magazine

Σχόλια