Loading...

4 Windows 7 tips... (Μέρος 1)

  • Άρθρο του Unknown
  • at 6/06/2012 -
1. Δημιουργία συντομεύσεων πληκτρολογίου για τα προγράμματα

Μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου για κάθε πρόγραμμα στα Windows 7. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος και επιλέξτε Ιδιότητες. Επιλέξτε την καρτέλα Συντόμευση, κάντε κλικ στο πλήκτρο συντόμευσης, για να ορίσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου για το εν λόγω πρόγραμμα.



2. Προσαρμογή του κουμπιού λειτουργίας

Εάν επανεκκινήτε τον υπολογιστή σας πιο συχνά από ό, τι τον απενεργοποιείτε, να αλλάξετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση τερματισμού στο κουμπί τροφοδοσίας σε Επανεκκίνηση. Κάντε δεξί κλικ στο Έναρξη, επιλέξτε Ιδιότητες, και επιλέξτε την καρτέλα Μενού "Έναρξη".


3. Εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας

Σας επιτρέπουν να μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας στο ακραίο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης, θα δείτε ένα μικρό κάθετο ορθογώνιο με ένα "γυαλιστερό" τελείωμα. Μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό, και η επιφάνεια εργασίας των Windows θα εμφανιστεί, επιτρέποντάς σας μια εύκολη μετάβαση με ένα πολύ απλό κλικ. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία μέσω του πληκτρολογίου πατώντας ταυτόχρονα το "Πλήκτρο Windows + SPACEBAR".


1b-400-Show-win-Desktop-key

4. H εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών γίνεται εύκολα με τα "Windows + Τ"

Η συντόμευση πληκτρολογίου Alt + Tab είναι η παμπάλαια συντόμευση για εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών. Και όσοι από εμάς δοκιμάσαμε τα Windows Vista (σε ένα PC με το ενισχυμένο περιβάλλον εργασίας Aero ενεργό) συναντήσαμε το Aero Flip, Windows + Tab το οποίο σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο εναλλαγής παραθύρων.


Ένα ακόμη μέσο για μετάβαση από το ένα πρόγραμμα στο άλλο ακόμα και αν αυτά είναι ελαχιστοποιημένα είναι  ο συνδυασμός Windows + T.





Σχόλια