Loading...

Arronax, Plugin για τον Ναυτίλο File Manager για δημιουργία εκκινητών

  • Άρθρο του Unknown
  • at 6/06/2012 -

Το Arronax είναι ένα plugin για τον Ναυτίλο File Manager, τ’ οποίο μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε συντομεύσεις εφαρμογών, μα και να επεξεργαστούμε αυτές, στην επιφάνεια εργασιας μας.


Αυτή ειναι μια δυνατότητα που έτσι κι’ αλλιώς υπήρχε στο κλασσικό Gnome (2x), μα από το νέο 3x, έχει αφαιρεθεί και δεν ειναι τόσο εύκολο να δημιουργήσουμε προσωπικούς εκκινητες στο desktop μας.
Με το Arronax όμως, θα μπορούμε να έχουμε στο δεξί κλικ του Ναυτίλου την επιλογή: Create starter:

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει σε προηγούμενες εκδόσεις του 12.04 (η Mint 13). Για να το εγκαταστησετε μπορείτε, είτε να κατεβάσετε το έτοιμο deb πακέτο του και διπλό κλικ επάνω του μόλις κατέβει, ώστε να ξεκινήσει η εγκατάσταση:
Άλλος τρόπος ειναι να περάσετε το αποθετήριο του στο σύστημα σας, ώστε να λαμβάνετε και τις ενημερώσεις του:ppa:diesch/testing (δείτε πως, αν δεν ξέρετε).

-Εναλλακτικά μπορούμε να το εγκαταστήσουμε και μέσω τερματικού (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας μια-μια τις παρακάτω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:

osarena code
1
2
3
sudo add-apt-repository ppa:diesch/testing
sudo apt-get update
sudo apt-get install arronax
Για άλλες διανομές, μπορείτε να κατεβάσετε το tar αρχειο του. Θα βρείτε το download link, στο τέλος της ιστοσελίδας του plugin:
Μετά εύκολα, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας συντομεύσεις:



Σχόλια