Loading...

Τι μας δείχνει ότι το νέο iPhone θα έχει σίγουρα οθόνη 4 ιντσών ?

  • Άρθρο του Neumann
  • at 6/20/2012 -


Όταν το iPhone ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2007, σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει μια ανάλυση οθόνης, και τίποτε περισσότερο. Αργότερα, με το λανσάρισμα του iPad και την οθόνη Retina στο iPhone 4, η Apple αναγκάστηκε να βελτιστοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία στην διεπαφή του χρήστη, και να οδηγηθούμε σε οθόνες μεγαλύτερης ανάλυσης.
Οι βάσιμες πλέον φήμες μας υποδεικνύουν ότι το προσεχές φθινόπωρο θα δούμε ένα νέο iPhone με οθόνη 4 ιντσών. Με όλες αυτές τις διαφορετικές αναλύσεις οθόνης  η Apple έχει πλέον θέσει σε εφαρμογή ένα χαρακτηριστικό το οποιο πέρασε στα ψιλά γράμματα στο iOS 6, που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να αναβαθμίσουν έξυπνα τις εφαρμογές τους για να ταιριάζουν σχεδόν οποιοδήποτε ανάλυση οθόνης.
Η Apple δεν θέλει να την "πατήσει" σαν το Android και να ωθήσει τους προγραμματιστές στο να πειραματίζονται σε διαφορετικές αναλύσεις οθόνης και επίσης θέλει πάση θυσία να εξαλείψει το φαινόμενο του κατακερματισμού των συσκευών που είναι ο εφιάλτης του κάθε προγραμματιστή.
Γι ‘αυτό ξεκινώντας με το iOS 6 SDK, η Apple παρουσίασε την εφαρμογή που αποκαλεί “Auto Layout”, για να προετοιμαστούν οι προγραμματιστές για την επόμενη γενιά iPhone.
Ουσιαστικά, το Auto Layout εκτελείτε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και στο OS X Lion, όπου το χαρακτηριστικό βρέθηκε για πρώτη φορά. Με αυτή την εφαρμογή οι προγραμματιστές παρέχουν ένα σύνολο περιορισμών για τα στοιχεία της διεπαφής, και ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης, τα στοιχεία αυτά μπορούν να κινούνται και να περνούν διάφορες μεταβλητές ώστε οποιαδήποτε εφαρμογή να τρέχει άνετα σε οποιαδήποτε ανάλυση και σε οποιαδήποτε οθόνη.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...