Loading...

Georgie: Η Συσκευή Android Για Τυφλούς

  • Άρθρο του Unknown
  • at 7/24/2012 -





H βιβλιοθήκη προγραμματισμού προσβασιμότητας του Android αποκαλύπτει στους προγραμματιστές πολλές λειτουργίες που τους επιτρέπουν να σχεδιάζουν σχεδόν κάθε εφαρμογή με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τυφλούς, χωρίς πολύ επιπλέον εργασία.

Οι λειτουργίες προσβασιμότητα του Android είναι κατασκευασμένες από την βάση του. Είναι ενσωματωμένες στον πυρήνα του συστήματος και κάνουν δυνατόν στο καθένα να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο ανεξάρτητα από την αναπηρία του. Με τις εκδόσεις Android ICS & Jellybean, η προσβασιμότητα πηγαίνει ακόμε πιο βαθιά και οι δυνατότητες είναι τεράστιες.


Λοιπόν, υπάρχει ένα νέο έξυπνο τηλέφωνο στην αγορά που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τυφλούς. Βασισμένο στο Android, η σουίτα των εφαρμογών του είναι σχεδιασμένη από τυφλούς και οπτικά ανάπηρους, για τυφλούς και οπτικά ανάπηρους. Το τηλέφωνο είναι σχεδιασμένο από την εταιρία Sight & Sound Technology και το ονόμασαν Georgie.

To Georgie χρησιμοποιεί τον βοηθό προσβασιμότητας του Android, για να μπορούν οι τυφλοί να χειρίζονται το τηλέφωνο. Έκφωνεί τα τρέχοντα συμβάντα (όπως το Android Talkback) και λαμβάνει οδηγίες από τον τυφλό χρήστη. Κατά κάποιο τρόπο, μπορεί να θεωρηθεί πως λειτουργεί όπως το Siri. Αλλά το Georgio κάνει πολλά περισσότερα και τέτοιες λειτουργίες είναι αποκλειστικές σε αυτό.

Για να πούμε την αλήθεια οι περισσότερες λειτουργίες που προσφέρει το Georgie πάρθηκαν από τις λειτουργίες της βιβλιοθήκη πρσβασιμότητας των ICS & Jellybean που μεταφέρθηκαν σε όλες τις εκδόσεις του Android. Υπάρχουν μερικές βελτιώσεις, αλλά ακόμη βασίζεται στο Google innovation για να κάνουν το Android προσβάσιμο στον καθένα.




Το Georgia προσφέρει οπτική αναγνώριση (OCR) ώστε να κρατάτε την κάμερα όρθια σε μια πινακίδα ή σε ένα μενού και με την σειρά της θα σας διαβάσει τι γράφει. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε μαζί του. 

Μπορείτε να ερωτήσετε τι καιρό κάνει τώρα, σε ποια κατεύθυνηση κινείται το λεωφορείο, ποιός είναι ο εκτιμούμενος χρόνος άφιξης στον προορισμό σας, και σε περίπτωση που ένα τυφλό άτομο χαθεί , υπάρχει ένα κουμπί βοήθειας που μπορείτε να πιέσετε σε περίπτωση κάποιου επείγοντος περιστατικού, ειδοποιώντας ένα μέλος της οικογένειας για την τοποθεσία που βρίσκεται.

Τα ειδικά τηλέφωνα Georgie μπορούν να αγοραστούν σε τιμές περίπου 299 λίρες αγγλίας. Και αν έχετε ήδη συσκευή Android μπορείτε να εκελείτε την εφαρμογή στο παρακήνιο για 149 λίρες Αγγλίας.

Τα έξυπνα τηλέφωνα είναι σύνθετα για τους ανθρώπους με προβλήματα στην όραση, αλλά το Georgie είναι η πρώτη προσπάθεια με επιτυχία να βοηθήσει τους τυφλούς ανθρώπους παίρνοντας τα καλύτερα από τα έξυπνα τηλέφωνα.


Σχόλια