Loading...

HTC vs Apple 1-0

  • Άρθρο του Unknown
  • at 7/07/2012 -

Η HTC κερδίζει την μάχη ενάντια  στην Apple. Ο πόλεμος όμως συνεχίζεται.

Οι δικαστικές μάχες των smartphones συνεχίζονται ακατάπαυστα σε δικαστικές αίθουσες σε ολόκληρο τον  κόσμο. Η Apple φυσικά έχει το μερίδιο του Λέοντος στα ανοικτά νομικά μέτωπα, καθώς έχει μηνύσει τους πάντες.. και για τα πάντα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει κάνει μήνυση στην HTC για παραβίαση των εξής πατεντών.
Ξεκλείδωμα συσκευής με slide to unlock, πλοήγηση στις φωτογραφίες με scrolling, τρόπος αλλαγής γλώσσας στο πληκτρολόγιο, και για το λογισμικό multitouch το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ταυτόχρονα δύο σημεία στην οθόνη.
Η απόφαση πάντως του δικαστηρίου στην Μεγάλη Βρετανία δεν ήταν και η καλύτερη για την Apple, καθώς ο δικαστής Christopher Floyd  αποφάσισε ότι η HTC δεν παραβιάζει καμία πατέντα της.
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά μια αντίστοιχη του International Trade Commission των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία επέτρεψε στην HTC να συνεχίζει να πουλά τις συσκευές της στην Αμερική.
Για μισό λεπτό ρε παιδιά. Νομικοί ειδικοί σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων δεν είμαστε. Αλλά η τεχνολογία είναι η ζωή μας και γνωρίζουμε ότι η HTC είχε κινητά με οθόνη αφής ήδη από το 2000 στην αγορά. Δεν θα ήταν περίεργο να καταπατούσε πατέντες μιας συσκευής η οποία κυκλοφόρησε 7 χρόνια μετά; 


Σχόλια