Loading...

Τέλος το Office για τους χρήστες Mac

  • Άρθρο του Neumann
  • at 7/20/2012 -


Η Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση του Office 2013 νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα και οι χρήστες Windows 7 ή Windows 8 μπορούσαν πάρουν μια μικρή γεύση της αναβάθμισης μέσω μιας μικρής δοκιμαστικής έκδοσης του προγράμματος. Τώρα εάν αναρωτιέστε εάν υπήρξε κάτι παρόμοιο και για Mac OS X, σας ενημερώνουμε πως όχι, και γιατί αυτό? Γιατί πολύ απλά το Office 2013 δεν θα είναι διαθέσιμο για Mac. Η Microsoft ωστόσο θα διαθέσει SkyDrive για μετάβαση στο Office 2011.
Το Office 2013 διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά και αρκετές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένου την υποστήριξης συσκευών με οθόνες αφής, επιλογές αποθήκευσης στο διαδίκτυο μέσω SkyDrive και πολλά άλλα, ωστόσο αυτό που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι χρήστες Mac είναι μόνο η SkyDrive υπηρεσία.
Το Verge αναφέρει πως η Microsoft επιβεβαίωσε το γεγονός πως με την αναβάθμιση του Office 2011 για Mac θα διαθέσει και το SkyDrive με δυνατότητες αποθήκευσης στον ιστό εγγράφων του Office. Όπως το Dropbox, το SkyDrive σας επιτρέπει να στείλετε αρχεία στο διαδίκτυο από το να τα αποθηκεύετε τοπικά.
Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη περίπου την ίδια περίοδο που θα διατεθεί και το Office 2013, και από ότι καταλαβαίνουμε μέχρι τώρα, αυτό είναι όλο και όλο που θα πάρουμε για τους χρήστες Mac.
Αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής διάθεσης κάποιας έκδοσης του Office για Mac, η Microsoft επιβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν έχει προγραμματιστεί τουλάχιστον όχι για το Office 2013.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δηλώνει
“We haven’t announced the next release of Office for Mac

Αν και οι χρήστες Mac μπορεί πολύ πιθανόν να μην ενδιαφερθούν για το νέο λογισμικό με περιβάλλον Metro, είναι μεγάλη η απογοήτευση το γεγονός πως δεν θα υπάρχει υποστήριξη της εταιρείας, κυρίως για τους χρήστες Mac που παρέμεναν πιστοί τόσα χρόνια στην χρήση του Office. Οι χρήστες δε που έχουν στην κατοχή τους το νέο MacBook Pro με Retina οθόνη θα αντιδράσουν περισσότερο, δεδομένου ότι θα πρέπει να κάνουν χρήση πλέον ενός προγράμματος χαμηλότερης ανάλυσης και ποιότητας με το  Office 2011 για άγνωστο πόσο καιρό ακόμη.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...