Loading...

Tim Cook: To iPad δεν έχει ανταγωνιστή !

  • Άρθρο του Neumann
  • at 7/25/2012 -


Οι καταναλωτές δεν θέλουν να αγοράσουν ένα tablet, θέλουν iPad…
Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών στοιχείων της Apple για το 3ο τρίμηνο του 2012, ο Tim Cook ερωτήθηκε σχετικά με τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει το iPad από πιο οικονομικά tablets όπως το νέο Google Nexus 7.
Η απάντηση του Cook αναφέρει μεταξύ άλλων πως το iPad δεν έχει ανταγωνιστή.
The iPad 2 was reduced in price to $399. It’s done very well. The new iPad is the most popular but the iPad 2 did very well, particularly in K12 (primary education). Apple sold 1 million units in that space. Apple’s been very aggressive and they don’t see changing that.
And what competition? Apple has seen many tablets. 100s of them over the last year. They’ve yet to see any of them gain any traction. When it comes to apps and experience, Apple feels most customers aren’t looking for a tablet. They’re looking for an iPad.
Ο Cook για ακόμη μια φορά τόνισε την εκπληκτική άνοδο των πωλήσεων του iPhone, η οποία εξελίχθηκε ταχύτερα από τα iPod και  iPhone, με 17 εκατομμύρια πωλήσεις συσκευών στο τρίτο τρίμηνο μόνο και εξαιρουμένων των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα την εβδομάδα που μας πέρασε.
Ούτε ο Cook αλλά ούτε ο γενικός οικονομικός διευθυντής της Apple, Peter Oppenheimer, θέλησαν να κάνουν δηλώσεις για τα μελλοντικά σχέδια τους στο ζήτημα των συσκευών και φυσικά δεν διέψευσαν αλλά ούτε και επιβεβαίωσαν φήμες περί iPad mini.
Παρόλα αυτά ο Oppenheimer δήλωσε πως θα υπάρξει προϊοντική αλλαγή στις προβλέψεις για επόμενο τρίμηνο. Το iPhone 5 θα μπορούσε κάλλιστα να ταιριάξει σε αυτήν την περιγραφή. Αλλά το ίδιο θα μπορούσαν και άλλες συσκευές.
Η Apple, φυσικά είναι πολύ ενθουσιασμένη με την μελλοντική σειρά συσκευών, εάν αυτό αληθεύει πιστεύω πως όλοι θα είμαστε…

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...