Loading...

Apple A6, τι παίζει με τον επεξεργαστή...;;

  • Άρθρο του Unknown
  • at 9/13/2012 -


Χθες η Apple μας ανακοίνωσε το iPhone 5. Όταν τελείωσε η παρουσίαση μας άφησε με κάποια ερωτηματικά, καθώς δεν μας έδωσε αρκετές πληροφορίες για τον επεξεργαστή που θα φοράει η συσκευή και τα πλήρη χαρακτηριστικά του. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι τo νέο ενσωματωμένο chip, είναι κατά 22% μικρότερο από τον Α5, έχει διπλάσια επεξεργαστική ισχύ και διπλάσια απόδοση στα γραφικά. Οι εικασίες πολλές για τον λόγο που δεν μπήκε στον κόπο η Apple να μας μιλήσει γι'αυτό αλλά δεν θα ασχοληθούμε με υποθετικές κουβέντες.
Οι παραπάνω πληροφορίες νομίζετε πως είναι αρκετές για να βγάλετε κάποιο συμπέρασμα για τον Α6..; Δεν νομίζω... Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε να δούμε τα κλάσσικα χαρακτηριστηκά όπως, συχνότητες λειτουργίας, αριθμό πυρήνων, λιθογραφία κτλ ώστε να μπορέσουμε να τον συγκρίνουμε με τους υπόλοιπους που κυκλοφορούν.

Έτσι λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε ΕΔΩ να λένε για τον Α6. Απ'ότι φαίνεται θα είναι διπύρηνος με αρχιτεκτονική Cortex Α15 και συχνότητα λειτουργίας 1200mhz.

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό..; Σε όλους μας είναι γνωστός ο επεξεργαστής της Qualcomm, Sanpdragon S4 (που θα βρίσκονται στα Lumia 920 και Lumia 820 και σε αρκετά ήδη υπάρχων) ο οποίος μας έχει εκπλήξει με την δύναμη  που κρύβει μέσα του αφού σε μετρήσεις έφτανε ή ακόμα και ξεπερνούσε σε επιδόσεις τετραπύρηνους επεξεργαστές άλλων εταιρειών. Έτσι η αρχιτεκτονική Qualcomm Krait λέγεται ότι είναι πάρα πολύ κοντά στην αρχιτεκτονική Cortex A15. Οπότε αναμένουμε έναν επεξεργαστή αντίστοιχων δυνατοτήτων του Snapdragon S4.

Στα γραφικά υπολογίζουμε ότι θα είναι παρόμοια με το "new iPad", δηλαδή του Α5Χ, PowerVR SGX543MP4 (quad-core graphics).

Σχόλια