Loading...

ΕΛΑΣ και FBI απέτρεψαν αυτοκτονία μέσω internet

  • Άρθρο του Unknown
  • at 10/21/2012 -

 

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας στο διαδίκτυο έσωσε 15χρονη, που είχε δημοσιεύσει στο You Tube βίντεο, στο οποίο φαινόταν να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών, κάνοντας απόπειρα αυτοκτονίας.

Το βίντεο “ανέβηκε” στο διαδίκτυο από σύνδεση δικτύου, που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής, για το οποίο το FBI ενημέρωσε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, στις 12 Οκτωβρίου το απόγευμα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω e-mail ηλεκτρονικής θυρίδας της Υπηρεσίας του F.B.I., ενημερώθηκε ότι υπήρχε βίντεο στο youtube, στο οποίο απεικονιζόταν ένα ανήλικο κορίτσι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποίησαν εξειδικευμένα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αξιοποιώντας παράλληλα και τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τον πάροχο των υπηρεσιών του διαδικτύου, εντόπισαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του μηνύματος.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα τη μικρή, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

H αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες, ότι μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά.



Σχόλια