Loading...

Windows 8, Windows RT , Σε Τι Διαφέρουν?

  • Άρθρο του Unknown
  • at 10/25/2012 -

 
Γνωρίζετε μάλλον πως τα Windows 8 βγαίνουν σε δύο διαφορετικές εκδόσεις , την βασική x86 (αυτή που χρησιμοποιείτε τώρα) και την Windows RT. Έχουν παρόμοια ονόματα. Μοιάζουν το ίδιο. Αλλά υπάρχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ τους, που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε μια τεμπλέτα της Microsoft.
Tο Surface και οι άλλες ταμπλέτες της Microsoft που την ακολουθούν, θα έχουν και τις δύο εκδόσεις και την Windows RT (με επεξεργαστές τεχνολογίας ARM) και την πλήρη των Windows 8 (με επεξεργαστές τεχνολογίας x86). Που είναι καλό. Οι πολλές επιλογές είναι πάντα καλύτερο. Το πρόβλημα που θα έχετε . όμως, είναι πως το κενό ανάμεσα στην έκδοση RT και την x86 είναι τόστο μεγάλο όσο μεταξύ του iOS και του OS X , με την διαφορά πως οι δύο εκδόσεις Windows μοιάζουν ακριβώς το ίδιο στην πρώτη ματιά.
Υπάρχουν πάμπολοι λόγοι να χρησσιμοποιήσεις το RT, όπως καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ελαφτρύτερη συσκευή, φτηνότερη τιμή. Αλλά υπάρχουν και περιορισμοί. Ορίστε μερικοί από τους πιο μεγάλους.
Δεν θα εκτελεί τα προγράμματα σας
 Ο κυριότερος τρόπος που τα Windows RT σας εμποδίζουν είναι και ο πιο κατανοητός. Δεν μπορείτε να εκτελείτε πολλά από τα προγράμματα που έχετε στο επιτραπέζιο PC σύστημα σας. Και οι εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρέπει να αναβαθμιστούν να εκτελούνται στο περιβάλλον Metro στο Windows RT.
Για πολλές βασκές λειτουργίες αυτό δεν είναι ζήτημα. Ειδικά για μαθητές, καθώς το Windows RT συνοδεύεται από την πλήρη δωρεάν έκδοση του Office 2013. Αλλά η απουσία παλιών εφαρμογών θα είναι πρόβλημα για οποιονδήποτε αγόραζε επί χρόνια εφαρμογές από το οικοσύστημα της Microsoft επί δεκαετίες και αναμένει τα προγράμματα του να λειτουργούν στις συσκευές του. Δεν πρόκειται να λειτουργήσυον στο Windows RT. Η πλήρης έκδοση x86 των ταμπλετών windows θα παρουσιαστούν μετά από τρεις μήνες και θα μπορούν να εκτελέσουν όποιδήποτε πρόγραμμα αγοράσατε τα τελευταία χρόνια.
Συμπέρασμα: Αν κάποιος θέλει να εργαστεί με συσγκεκριμένα προγράμματα , ακόμη και βασικά όπως το Photoshop, θα πρέπει να αποφύγει τα μηχανήματα με Windows RT.
Περιορισμένη επιλογή εφαρμογών 
Αυτό μπορεί να είναι προσωρινό πρόβλημα, αλλά η επιλογή εφαρμογών στα Windows RT δεν είναι τόσο περιεκτική όσο είστε συνηθισμένοι. Εκτός από την μη εκτέλεση των παλιών εφαρμογών x86 , το λειτουργικό μπορεί να εγκαθιστά εφαρμογές μέσω του Windows Store. Για αυτό υπάρχουν τα θέματα πιστοποίησης από τα παιχνίδια. Και αν αυτό δεν επηρέαζει τα κανονικά Windows 8 (που μπορούν να εγκαθιστούν προγράμματα από παντού), μπορεί να περιορίσει σοβαρά τις εφαρμογές που θα δείτε στην πλατφόρμα RT για λίγο καιρό.
Τώρα, υπάρχουν 5.562 εφαρμογές στο Windows Store σε όλο τον κόσμο, 3.488 στην Αμερική και to 94% είναι συμβατά με το Windows RT. Αυτός είναι αξιοπρεπής αριθμός, και περιλαμβάνει υποστήριξη από βαριά ονόματα όπως τους  Netflix, Evernote, και Amazon. Μαζί και οι υπηρεσίες της Microsoft. Αλλά το Android 3, επικρίθηκε γιατί είχε λίγες εγαρμογές και το RT είναι στην ίδια κατάσταση. Ανάμεσα σε αυτούς που απουσιάζουν είναι οι  Twitter, Facebook και Spotify. Και πάλι λέμε πως οι ταμπλέτες x86 δεν θα έχει αυτό το ζήτημα , θα μπορούν να εκτελούν οτιδήποτε λειτουργεί στα επιτραπέζια συστήματα σήμερα.
Ευτυχώς το RT συνοδεύεται από την πλήρη ομάδα εφαρμογών του Office 2013. To Office RT θα περιλαμβάνει τα Word, Excel, Poerpoint, και OneNOte  και συγχρονίζει τα έγγραφα με το SkyDrive.
Λιγότερο Ανοικτό
Πολλά έχουν συζητηθεί για την κυριαρχία του Windows Store που κινείται μακριά από τα Windows που είναι ανοιχτή πλατφόρμα για τις εφαρμογές. Τα πλήρη Windows 8 θα παραμείνουν περίπου το ίδιο, και θα μπορείτε ακόμη να καταβάζετε εφαρμογή από οπουδήποτε και να την εγκαθιστάτε, χωρίς να περνάτε από το επίσημο κανάλι της Microsoft. Αλλά το να αγοράζετε και να εγκαθιστάτε πράγματα από το Windows Store είναι περίπου όπως γίνεται με τις συσκευές iOS: γίνεται μόνο μέσω του Windows Store. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, αλλά είναι διαφορετικό. Και μπορεί να στείλει ανθρώπους σε λάθος δρόμο.
Υπάρχει μια πιθανότητα να μπορείτε να εγκαθιστάτε εφαρμογές με πλάγιο τρόπο στο Windows RT, αλλά δεν θα αξίζει τον κόπο.
Κέντρο αναπαραγωγής πολυμέσων
Αν χρησιμοποιείτε το Windows Media Center σαν οικιακό αναπαραγωγέα πολυμέων, θα χρειαστείτε ένα μηχάνημα x86 γιατί στο RT δεν λειτουργεί. Επίσης δεν έχει το κλασσικό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων των Windows, αλλά αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί έχει ενσωματωμένους αναπαραγωγείς πολυμέσων που το υποκαθιστούν.
Επιχειρήσεις 
Οι χρήστες στις επισχειρήσεις που η Microsoft έχει πολλούς θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα για το RT. To πιο σημαντικό: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το RT σε δίκτυα με Windows Active Directory. Και πάλι η λύση είναι η έκδοση x86.
Επίσης δεν περιλαμβάνεται το Outlook στα RT Office 2013, πρέπει να χρησιμοποιείτε δύο εφαρμογές το Mail και το Calendar για να συνγχονίζεστε με τον Exchange.  Αυτό δεν είναι μεγάλος συμβιβασμός , αλλά μερικές επιχειρήσεις έχουν αυστηρούς κανόνες για το τρόπο λειτουργίας , και αυτό τους παραβιάζει. Και οι εφαρμογές που έχετε με το Office 2013 πρέπει να ενεργοποιηθούν για να χρησιμοποιηθούν σε περιβάλλον επιχείρησης.
Πρέπει να περιμένετε?
Για τους συνηθισμένους καταναλωτές, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ταμπλέτα Windows όπως το iPad, το Windows RT θα είναι μια χαρά, ειδικά όταν το Windows Store θα γεμίσει με εφαρμογές. Αλλά η Microsoft δεν έχει εξηγήσει ικανοποιητικά τις διαφορές ανάμεσα στα RT και x86 ούτε καν στους  πωλητές των κατατημάτων της. Και οι διαφορές που δεν νοιάζουν έναν πελάτη μπορεί να είναι σημαντικές για κάποιον άλλον.

Σχόλια