Loading...

Setup Messages στο OS X Mountain Lion

  • Άρθρο του Neumann
  • at 11/24/2012 -





Tα Messages -ο διάδοχος του Lion iChat- είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή του OS X για ζωντανή (on line) επικοινωνία σε τοπικό δίκτυο (εταιρίας) και βέβαια στο Internet. Μπορείτε να μιλήσετε, να ανταλλάξετε μηνύματα, έγγραφα, φωτογραφίες, screen shots, links και άλλα πολλά.

Ενώ αν, ιδιαίτερα σαν νέος χρήστης, “πελαγώσετε” με κάποιο θέμα στο σύστημα σας ο φίλος που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του μπορεί να έχει επικοινωνία μαζί σας και με Screen Sharing.

Ακόμη, με το FaceTime μπορείτε να κάνετε video calls στο Mac, iPhone, iPad, ή iPod touch ακόμη και με περισσότερα άτομα ταυτόχρονα (multiperson).

Όλα αυτά περιγράφονται στην σελίδα της Apple. Πάντως ο οδηγός μπορεί να σας εξυπηρετήσει στο βασικό setup των Messages account σας.

Όμως προτού ξεκινήσετε με το setup, θα πρέπει να :
Δημιουργήσετε την Apple ID σας.
Κάνετε setup του iCloud, ή ενός λογαριασμού AIM (AOL Instant Messenger),Google Talk, Yahoo ή Jabber.

➤ Διαδικασία setup :

α. Click το εικονίδιο των Messages στο Dock, οπότε αναδύεται το παράθυρο.


Ο πιο απλός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα chat είναι με πληκτρολόγηση στο Toμερικών χαρακτήρων από το όνομα του συνομιλητή σας, που περιλαμβάνεται στα Contacts. Εφ’ όσον λοιπόν, στον εμπλεκόμενο συνομιλητή, έχει καταχωρηθεί και μια διεύθυνση chat την επιλέγετε από την drop-down λίστα. Ή -αν συνομιλητής δεν είναι καταχωρημένος στα Contacts- πληκτρολογείτε την διεύθυνση του.


β. Ή πηγαίνετε Window > Buddies και προσθέτετε τον συνομιλητή σας στους Buddies.

.
.

Στη συνέχεια μπορείτε να συμβουλευθείτε τον οδηγό του iChat για περισσότερες πληροφορίες, αφού οι διαδικασίες είναι ίδιες.

Τα Messages διαθέτουν πληθώρα χρήσιμων χαρακτηριστικών, που προφανώς δεν είναι δυνατόν να περιληφθούν στον οδηγό. Η εφαρμογή τους είναι απλή, πάντως αν χρειασθείτε βοήθεια ίσως σκεφθείτε την αγορά αντί € 10.50 του εξαιρετικού βιβλίουTake Control of Messages in Mountain Lion.




Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...