Loading...

Πόσο κάνει το iPhone 5; Τη μάνα του και τον πατέρα του

  • Άρθρο του Unknown
  • at 12/10/2012 -

Εμείς σας τα έχουμε γράψει καιρό τώρα σχετικά με τις πραγματικά αδικαιολόγητα υψηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα. Ως παράδειγμα ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς στην εκπομπή της Πόπης Τσοπανίδου τοiPhone 5 και την ιδιαίτερη υψηλή τιμή διάθεσης του στην χώρα μας.
Την είδηση την ψαρέψαμε από το Πρώτο Θέμα και στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε στο πρόβλημα των υψηλών τιμών οι οποίες δεν πέφτουν στην Ελληνική αγορά, παρά την τεράστια υφέση των τελευταίων ετών.
Ο κ. Σκορδάς χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το iPhone 5, μιας και σίγουρα υπάρχουν σαφώς πολλά άλλα παραδειγματα που αφορούν την καθημερινότητα μιας οικογένειας, αλλά είναι ένα παράδειγμα με το οποίο μπορεί ο κάθε ένας να συγκρίνει άμεσα τις τιμές διάθεσης του σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Το ερώτημα που έθεσε ο υφυπουργός ήταν: «Γιατί νομίζετε; Πώς έρχεται σε μια αγορά που είναι σ΄αυτή την ύφεση ένα προϊόν στην υψηλότερη τιμή διεθνώς;». Απάντησε ο ίδιος σε αυτό λέγοντας: «Διότι ο καταναλωτής έχει αυτή την προτεραιότητα. Όταν βλέπει μια εταιρεία ένα προϊόν της ότι έχει ζήτηση κι ότι ο καταναλωτής το θέλει σ” αυτή την τιμή δεν θα το χαρίσει γιατί δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα…»
Εμείς κάναμε μια γρήγορη αναζήτηση σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, για να υπάρχει άμεση σύγκριση των τιμών και εντοπίσαμε τις παρακάτω τιμές διάθεσης για το iPhone 5, τις οποίες τοποθετήσαμε από την χαμηλότερη στην ακριβότερη. Η Ελλάδα βέβαια έχει την ακριβότερη τιμή διάθεσης.
iPhone 5 16GB
Ισπανία – 669 ευρώ

Ολλανδία – 670 ευρώ
Γερμανία – 679 ευρώ
Γαλλία – 679 ευρώ
Πορτογαλία – 699 ευρώ
Ιταλία – 729 ευρώ
Ελλάδα – 739 ευρώ

Αντίστοιχα σας είχαμε ενημερώσει και για το iPad mini ότι οι τιμές διάθεσης του στην Ελληνική αγορά είναι οι υψηλότερες της ευρωζώνης.
Αν και θα ομολογήσουμε ότι είμαστε fanboys, η πολιτική τιμών της Apple το λιγότερο που κάνει είναι να μας προβληματίζει.
Δείτε το video με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά.


Πηγή

Σχόλια