Loading...

Ζημιά ύψους 1.18 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέγραψε η AMD για το 2012

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/29/2013 -
 

Την ίδια ημέρα που η AMD ανακοίνωνε την πρόσληψη δύο νέων στελεχών για την ενίσχυση της, ανακοίνωσε επίσης και τα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο. Όπως ήταν αναμενόμενο για αυτούς που είχαν παρακολουθήσει την πορεία της εταιρείας τους τελευταίους μήνες τα νέα δεν ήταν ευχάριστα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα ετήσια έσοδά της ανήλθαν στα 5.4 δισ. Δολάρια, 17 τοις εκατό πιο κάτω σε σύγκριση με το 2011. Η AMD έκλεισε το 2012 με καθαρή ζημιά ύψους 1.18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το γεγονός δεν αποτέλεσε έκπληξη, με την ζήτηση των επεξεργαστών AMD να έχει πέσει και τους αναλυτές να πιστεύουν ότι οι μετοχές της είναι “un-investable”. Επίσης, ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη έχει παίξει το γεγονός ότι , η εταιρεία εδώ και πολύ καιρό έχει μείνει πίσω σε σχέση με την Intel σε θέματα που αφορούν την απόδοση και την κατανάλωση ενέργειας των επεξεργαστών για laptop και desktop.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Standard & Poor υποβάθμισε την AMD και την αξιολόγησε με B, λέγοντας ότι είναι αρκετά “ευάλωτη” σε επενδυτικό επίπεδο.



Σχόλια