Loading...

Huawei: Σημαντική αύξηση κερδών κατά 33% μέσα στο 2012

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/23/2013 -
Σημαντική αύξηση κερδών κατά 33% μέσα στο 2012 αναφέρει πως κατάφερε η Huawei, τα οποία οφείλει στα νέα της τηλεπικοινωνιακά projects αλλά και την αλματώδη αύξηση πωλήσεων των smartphones της. Μετά από ένα «κακό» 2011, φαίνεται πως το 2012 ήταν η βάση για πολλές αλλαγές και επανατοποθετήσεις στα πεδία δράσης της, προϊδεάζοντας μας επίσης και για το μέλλον, που προβλέπεται άκρως ενδιαφέρον. 

Πίσω από την Ericsson στο τηλεπικοινωνιακό κομμάτι λοιπόν και στην έκτη θέση της λίστας αυτού, αναφέρει ανέλεγκτα κέρδη ύψους 15,4 δις Γιεν (2,5 δις δολάρια), σε σχέση με τα 11,6 δις Γιεν του 2011, σύμφωνα πάντα με την υπεύθυνο επί οικονομικών θεμάτων της εταιρείας, Cathy Meng. Τα έσοδα για τη χρονιά είδαν αύξηση ύψους 8%, ή μιλώντας τη γλώσσα του χρήματος, στα 220,2 δις Γιεν. «Η Huawei θα αυξήσει τις επενδύσεις της και θα ρισκάρει ακόμα περισσότερο στα της διοίκησης της, με σκοπό την οργάνωση μιας ισχυρής βάσης για το μέλλον», δήλωσε η κόρη του ιδρυτή της εταιρίας, Meng Zhengfei στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων, στην οποία επίσης ο Πρόεδρος της εταιρίας, Guo Ping, ευχήθηκε καλή χρονιά στους υπαλλήλους της εταιρίας και ανακοίνωσε τους στόχους για το 2013. 

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται ακριβώς μετά από αυτά της ZTE, αντιπάλου της εταιρίας, η οποία κατέγραψε απώλειες ύψους 2,9 δις Γιεν (467 εκατομμύρια δολάρια) για το 2012. «Η Huawei έχει ένα καλύτερο πλάνο για το μέλλον σε αντίθεση με τη ZTE, μιας και έχει παραρτήματα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, επιχειρήσεις, αλλά και τμήμα κατασκευής συσκευών. Οι συσκευές της δείχνουν μια πολύ καλή πορεία στην αγορά, ενώ στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών διατήρησε τα ποσοστά της. Το ίδιο και οι εταιρίες της, που τα πηγαίνουν πολύ καλά. Οπότε, αντιλαμβανόμαστε πως το εύρος των κερδών της είναι μεγαλύτερο από της ZTE», δήλωσε ο Jessie Yu, αναλυτής της Frost & Sullivan.



Σχόλια