Loading...

To Android τηλέφωνο με οθόνη E-Ink θα χρειάζεται φόρτιση μια φορά την εβδομάδα

  • Άρθρο του Unknown
  • at 2/28/2013 -


Σε πρώτη σκέψη, ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με οθόνη e-Ink ακούγεται σαν άσχημη ιδέα. Με τόση καθυστέρηση στην οθόνη. Αλλά σκεφτείτε το ελαφρύ βάρος, το χαμηλό κόστος και την υπερβολικά χαμηλή κατανάλωση, που επεκτείνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας υπερβολικά. Αυτοί είναι οι λόγοι που η κατασκευάστρια εταιρία προωθεί το νέο τηλέφωνο με τις οθόνες της.

Σε πρώτη επαφή με το πρωτότυπο μοντέλο του τηλεφώνου στην έκθεση MWC στην ΒΑρκελώνη ο δημοσιογράφος δήλωσε: "Μας εξέπληξε το πόσο ελαφρύ ήταν, το πόσο καθαρό ήταν το κείμενο στην οθόνη και το πόσο πολύ διαρκούσε η μπαταρία του. Ίσως εξαιτίας της μικρής μπαταρίας που απαιτεί ή ισως εξαιτίας του παλιού επεξεργαστή που είχε, η συσκευή ζύγιζε μόλις 80 γραμμάρια και το ένιοωθες ελαφρύ σαν χαρτί στο χέρι. Η συσκευή είναι σχεδιασμένη να διαρκεί τουλάχιστον μια εβδομάδα και κοστίζει περίπου 150 ευρώ χωρίς συμβόλαιο.

Ακούγεται καλό? Εκτελούσε την παλιά έκδοση του Android 2.3 , και είχε λίγες εφαρμογές, αλλά τουλάχιστον έδειξε πως ένα τηλέφωνο με οθόνη e-Ink είναι δυνατόν να λειτουργήσει.Φυσικά χρειάζονται συμβιβασμοί. Αν και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι το κύριο πλεονέκτημα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τόσο μεγάλ καθυστέρηση στην οθόνη.

Η πλοήγηση στα μενού επιλογών ήταν πολύ αργή, και αν και υποστήριζε ζειρονομίες αφής , δεν ανταποκρινόταν πάντοτε άμεσα. Ακόμη και η επανασχεδίαση της οθόνης ήταν προβληματική σε ταχύτητα, που είναι πάντα το πρόβλημα σε οθόνες e-Ink, αλλά ήταν ιδιαίτερα εμφανής η καθυστέρηση σε αυτή την συσκευή.

Αλλά αυτό ήταν ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο, όχι το τελικό προιόν. Ενναλακτικά η εταιρία προσφέρει την οθόνη e-Ink σαν δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος του τηλεφώνου με 50 δολάρια επιπλέον. Και αυτό είναι μια καλή ιδέα να έχεις μια δεύτερη οθόνη στο τηλέφωνο που να ανοιγοκλείνεις όταν την χρειάζεσαι.

Σχόλια