Loading...

Η ομάδα του CyanogenMod δεν θα υποστηρίξει το Galaxy S4

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/19/2013 -

Δυσάρεστα νέα για τους απανταχού φαν των Custom ROM, καθώς η ομάδα του CyanogenMod ανακοίνωσε ότι δεν θα υποστηρίξει την συγκεκριμένη συσκευή.

Ο λόγος είναι πια γνωστός, οι κατασκευαστές δεν διαθέτουν τα πλήρη kernel sources με τους drivers για το hardware της συσκευής, δημιουργώντας πονοκέφαλο στους developers.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση της ομάδας πίσω από την ανάπτυξη ήταν η εξής:

Κανένας από την ομάδα "Hacksung" (την ομάδα πίσω από τα επίσημα CM ports των S2, Note, S3, Note2, G Tabs) δεν σκοπεύει να το αγοράσει, ούτε να αναπτύξει ROMs γι' αυτό. Υπάρχουν δύο "variants" της συσκευής, το οποίο συμβάλλει στην δυσκολία για "διατήρηση" και τα bugs που είχαμε στο S3, πιθανότατα να υπάρχουν και στο S4 (βλέπε κάμερα), και όλοι ξέρουμε την ανικανότητα της Samsung να δίνει τα sources που χρειαζόμαστε. 
Ναι, η Qualcomm τα δίνει, αλλά τα sources του Exynos που είχαμε απείχαν πολύ απ το να δουλεύουν σωστά στις Galaxy συσκευές. Κάτι ανάλογο πιστεύουμε ότι θα γίνει και τώρα. Οπότε όλοι της ομάδας λέμε "ΌΧΙ" στην ανάπτυξη για το GS4.

Τι σημαίνει αυτό;

Συνοπτικά σημαίνει ότι δεν θα έχουμε επίσημα CyanogenMod για το GS4. Παρ' όλα αυτά μας φαίνεται απλά ως μία κίνηση "πίεσης" προς την Samsung να διαθέσει σωστά Sources, παρά ως οριστικό "Όχι" στην ανάπτυξη για την συσκευή.

Θα απαντήσει η Samsung?

Το "μπαλάκι" είναι στην Samsung, και στο χέρι της να αποδείξει ότι εκτιμάει την κοινότητα των devs, και σέβεται την GPL.

Σχόλια