Loading...

Τι είναι το Daydream και πως να το εκμεταλλευτείτε.

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/20/2013 -


Όσοι είστε από τους τυχερούς που έχουν το Android 4.2 στη συσκευή τους, ίσως έχει πάρει το μάτι σας την επιλογή Daydream στις ρυθμίσεις της συσκευής. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό, για ακόμα μια φορά είμαι ο άνθρωπος σας, και έρχομαι με εξηγήσεις!

Τι’ν’τουτ’;

Αν θέλετε την πλήρη αλήθεια μέχρι πριν καν;a τετραήμερο πριν δεν ήξερα καν ότι υπήρχε. Τουλάχιστον όχι στη συσκευή μου. Η αναβάθμιση του Android σε 4.2 έφερε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων και το Daydream, για κάποιο λόγο όμως σε αυτό δεν έγινε τόσο μεγάλη διαφήμιση.

Στην ουσία το Daydream δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Screen Saver που χρησιμοποιεί η συσκευή σας, και μπορεί να σας προβάλει χρήσιμες λεπτομέρειες.

Όπως φαντάζεται για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας η προστασία οθόνης αυτή δεν «τρέχει» κάθε φορά που κλείνετε την οθόνη, αλλά μόνο όταν είναι συνδεδεμένο σε εξωτερική πηγή ενέργειας, δηλαδή όταν φορτίζει ή όταν είναι συνδεδεμένο σε USB ή κάποιου είδους Dock.

Γιατί όμως μπορεί να σας ενδιαφέρει εσάς, και ειδικά γιατί ασχολούμαι εγώ μαζί του; Για τι άλλο; Επειδή πολύ απλά μπορούμε να το παραμετροποιήσουμε (και αυτό!)

Βάλτε το μπρός.

Για να το ενεργοποιήσετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στις Ρυθμίσεις -> Προβολη -> Daydream και να το βάλετε στο On.

Πατώντας στο μενού εμφανίζετε η επιλογή «Πότε να εμφανίζετε το Daydream» με το οποίο μπορείτε να το ρυθμίσετε να ανοίγει όταν είναι συνδεδεμένο στη Πρίζα, στο USB ή και στις δυο περιπτώσεις.

Στη default κατάσταση της η εφαρμογή μπορεί να προβάλει ένα βασικό ρολόι και έναν πίνακα ή ένα πλαίσιο φωτογραφιών.


Τις λιγοστές αυτές επιλογές μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια είτε εφαρμογών που υπάρχουν αποκλειστικά για το Daydream, είτε άλλων οι οποίες προσφέρουν πρόσθετα των εφαρμογών τους για το Daydream.

Ας δούμε μερικές.


Αν εγκαταστήσετε το Google Currents θα προστεθεί η επιλογή εμφάνισης των τελευταίων ροών ειδήσεων που έχετε προσθέσει εκεί μέσω του Daydream. Πολύ χρήσιμο, και πολύ πολύ όμορφα σχεδιασμένο UI.


Μια απο τα ίδια και για το Flipboard, το οποίο μεταφέρει τις νεότερες ειδήσεις στην προστασία οθόνης σας

To FlipBoard υποστηρίζει και προβολή στο Daydream


Ναι εντάξει, αυτό δεν είναι και οτι πιο χρήσιμο υπάρχει, αλλα μπορείτε να διαβάζετε ατελείωτα «σοφά» λόγια όσο το κινητό σας φορτίζει!


Οπως είπαμε και πριν απο την αρχική κατάσταση του το Daydream σας προσφέρει ένα ρολόι, αλλα με κανένα περιθώριο παραμετροποίησης. Αυτό έρχεται να διορθώσει το ClockPlus το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε αναλογικό και ψηφιακό ρολόι, να εμφανίζετε ή όχι Notification Icons, αλλα και το επίπεδο της μπαταρίας.

Τέλος σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της προβολής, κάτι που σε συνδυασμό με μια βάση φόρτισης μπορεί να κάνει το Android σας, άξιο αντικαταστατο (και) του ρολογιού στο κομοδίνο σας.


Το ClockPlus έχει αρκετές περισσότερες επιλογές απο το απλό ρολόι του DayDream


Αυτό το Widgetάκι έχει και Daydream mode το οποίο σας δείχνει στο ξεκάθαρο UI του την κατάσταση της μπαταρίας σας.


Μια πολύ απλή εφαρμογή για να παρουσιάζει τον καιρό στη συσκευή σας.

Αυτά τα ολίγα λοιπόν για το Daydream το οποίο με λίγη προσοχή παραπάνω απο τους Developers μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο εργαλείο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε Dock.

Σχόλια