Loading...

Το roadmap της Nvidia περιλαμβάνει πια και την αρχιτεκτονική “Volta”

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/20/2013 -


Η Nvidia στο συνέδριο GPU Technology Conference 2013 (GTC) που διοργανώνει η ίδια, έδωσε στην δημοσιότητα διάφορα νέα στοιχεία για το roadmap της εταιρείας, το οποίο από σήμερα περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική “Volta”.

Σήμερα, όλες οι GPUs που τροφοδοτούν τις κάρτες γραφικών της εταιρείας Geforce, Quadro και Tesla βασίζονται στην αρχιτεκτονική “Kepler”, η οποία θα αποτελέσει και την βάση για τα γραφικά των mobile SoCs της εταιρείας Tegra το 2014.

Την ίδια χρονιά αλλά στην αγορά των υπολογιστών desktop και των φορητών υπολογιστών, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει κάρτες γραφικών με GPUs που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική “Maxwell”.

Σύμφωνα με τα γραφήματα που έδωσε η εταιρεία στην δημοσιότητα κατά την διάρκεια της ομιλίας του CEO της εταιρείας, Jen-Hsun Huang, η αρχιτεκτονική “Maxwell” διπλασιάζει την απόδοση και οι GPUs του είδους θα κάνουν χρήση της τεχνικής “Unified Virtual Memory”, που επιτρέπει στους επεξεργαστέςx86-64 να αντιμετωπίζουν την μνήμη της κάρτας γραφικών, ως μνήμη του συστήματος για υψηλότερη απόδοση γενικής χρήσης.


Η αρχιτεκτονική “Maxwell” θα πρωταγωνιστεί στην γκάμα προϊόντων της εταιρείας για τουλάχιστον δύο χρόνια, και ωσότου η εταιρεία ανακοινώσει την αρχιτεκτονική “Volta”.

Η νέα αρχιτεκτονική θα εισάγει αρκετούς νεωτερισμούς και βελτιώσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και η “stacked DRAM technology”, που θα ενεργοποιήσει memory bandwidth έως και 1TB/s. Κάποιες από τις σημερινές κάρτες γραφικών, όπως η Geforce GTX Titan, έχουν ξεπεράσει τα 300GB/s, οπότε και ο παραπάνω ισχυρισμός της Nvidia, δεν θα λέγαμε ότι είναι υπερβολικός.

Σχόλια