Loading...

Google: Πατέντα για πλήκτρο στην οπίσθια πλευρά ενός smartphone

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/10/2013 -
 

Σύμφωνα με νέα αίτηση για ευρεσιτεχνία που κατέθεσε η Google και που ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα PatentBolt, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε στο μέλλον smartphones με Android τα οποία θα διαθέτουν πλήκτρα και στην οπίσθια πλευρά.

Όπως φαίνεται στο σχέδιο που συνοδεύει το κείμενο περιγραφής της ευρεσιτεχνίας και στο οποίο βλέπουμε ένα smartphone το οποίο θυμίζει συσκευές της σειράς Nexus, την εμφάνιση του κάνει ένα «σημείο επαφής» στο πίσω μέρος της συσκευής, το οποίο ο χρήστης φαίνεται πως θα πατάει με τον δείκτη. Παράλληλα, η συσκευή θα καταλαβαίνει και αν ο χρήστης ήθελε όντως να πατήσει το πλήκτρο αυτό και ποια θα είναι η ενέργεια που θα πρέπει να εκτελεστεί, ενώ παράλληλα θα ενημερώνει και για την ανίχνευση του πατήματος μέσω κάποιος ηχητικής ειδοποίησης ή δόνησης.

Το πάτημα του πλήκτρου θα μπορούσε να βοηθήσει τον χρήστη στην εναλλαγή των σελίδων κατά την ανάγνωση ενός e-book, στην πλοήγηση σε άρθρο κάποιας ιστοσελίδας αλλά και στην μετάβαση από μια φωτογραφία σε κάποια άλλη ή μεταξύ μουσικών κομματιών.

Η Apple είχε καταθέσει παρόμοια πατέντα το 2006 για χρήση σε tablet, με την διαφορά πως εκείνη η ευρεσιτεχνία αφορούσε δύο «περιοχές» πλήκτρων στο πίσω μέρος της συσκευής. Φυσικά, η Apple δεν χρησιμοποίησε ποτέ την προαναφερθείσα τεχνολογία σε κάποιο προϊόν της, κάτι που δεν αποκλείεται να σημαίνει πως η Google προσπαθεί να είναι η πρώτη που θα υιοθετήσει κάτι τέτοιο. Φυσικά, η κατάθεση και μόνο μιας πατέντας δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτό που περιγράφεται θα γίνει κάποια στιγμή και πραγματικότητα.

Πως θα σας φαινόταν ένα πλήκτρο αυτού του τύπου στο πίσω μέρος του smartphone σας;

Σχόλια