Loading...

O Phil Schiller πήρε φωτιά. Τα βάζει με το Android και τη Samsung

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/14/2013 -

Phil-Schiller-Αpple-iPad-Mini
Δεν είναι και λίγο πράγμα όλο το hype που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Samsung και την ανακοίνωση της νέας ναυαρχίδας της, του Samsung Galaxy S IV. Κι ενώ η LG βρήκε ένα έξυπνο τρόπο να δηλώσει το παρόν, ακόμα κι αν πρόκειται για trolling, η Apple φαίνεται να το έχει πάρει περισσότερο σοβαρά.
Ο Phil Schiller, senior Vice President του Marketing  για την Apple, βγάζει φωτιές. Αρχικά στην Wall Street Journal, οι δηλώσεις του στην οποία δεν είχαν άμεση αναφορά στη Samsung, αλλά μόνο στο Android:
Το Android συχνά δίνεται σαν μία δωρεάν αντικατάσταση για ένα feature phone και η εμπειρία δεν είναι τόσο καλή όσο στο iPhone. Όταν βγάζεις ένα Android από το κουτί του, πρέπει να κάνεις sign up σε 9 διαφορετικούς λογαριασμούς στους διάφορους βέντορες για να έχεις την ίδια εμπειρία όπως με το iOS…. Δεν συνεργάζονται.
Και συνέχισε στις δηλώσεις του αναφέροντας πως 4 φορές περισσότεροι χρήστες Android έχουν μεταπηδήσει στο iPhone κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς, απ’ ότι το αντίστροφο. Ήταν αρκετό, όμως, όλο το παραπάνω; Όχι βέβαια.
Ο Phil Schiller την ίδια μέρα (Τετάρτη) προχώρησε και σε δηλώσεις στο Reuters λέγοντας πως οι χρήστες Android είναι «κολλημένοι» σε παλαιότερες εκδόσεις και πως, ακόμα και το περίφημο Samsung Galaxy S IV, θα λανσαριστεί με παλιό λογισμικό, το οποίο και θα ανανεώσει αργότερα.
«Χρησιμοποιώντας τα δικά τους δεδομένα, μόνο το 16% των χρηστών Android χρησιμοποιεί το update του λογισμικού που έχει κυκλοφορήσει τον περασμένο χρόνο. Περισσότεροι από το 50%, έχουν κολλήσει σε λειτουργικό που είναι 2 ετών. Μία πολύ μεγάλη διαφορά».
Η αλήθεια είναι πως κανονικά μιλώντας, δεν θα έπρεπε να υπάρχει σύγκριση. Το Androidείναι λειτουργικό “for the masses”, που επιτρέπει την κυκλοφορία οικονομικών συσκευών, ενώ η Apple απευθύνεται σε μία πιο upscale αγορά που μπορεί να την πληρώσει. Επίσης, τα 137,1 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει σαν ταμειακό απόθεμα η Apple, θα έπρεπε να δίνουν μία σιγουριά στην εταιρεία. Κι όμως, φαίνεται ότι το γεγονός ότι αποκαθηλώθηκε από τη θέση του Νο1 κατασκευαστή smartphones παγκοσμίως από την Samsung, είναι κάτι που μάλλον φέρει βαρέως.
Κανείς, ούτε η Google, ούτε η Samsung σήκωσαν το γάντι του Phil Schiller πάντως.

Σχόλια