Loading...

Η Samsung κερδίζει την Apple σε όλους τους τομείς, εκτός από..

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/06/2013 -

Είναι ώρα για αγώνα μεταξύ των δύο γιγάντων! Το 2012 ήταν ένα σημαντικό έτος και για τις δύο αυτές εταιρείες, με τα Galaxy S3 και iPhone 5 να κάνουν αστρονομικές πωλήσεις.

Ας δούμε όμως μία ενδιαφέρουσα σύγκριση μεταξύ των δύο αυτών εταιρειών.
  • Τα έσοδα της Samsung το 2012 ανέρχονται σε 183,5 δισ., με την Apple να έρχεται "δεύτερη" έχοντας έσοδα ύψους 156,5 δισ.
  • Η Samsung επίσης απασχολεί περισσότερους εργαζομένους απ' ότι η Apple, 220 χιλάδες αντί για 115,2 χιλιάδες, το οποίο (εν δυνάμει) συνεπάγεται καλύτερα προϊόντα.
  • Φυσικά έχει ενδιαφέρον ότι η μεν Samsung ξόδεψε 10.5 δισ. σε έρευνα και ανάπτυξη, ποσό υπερ-τριπλάσιο σε σχέση με τα 3.4 δισ. της Apple. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα έξοδα για διαφήμιση (3 εκατομμύρια αντί για 1).
  • Ακόμα η Κορεάτικη εταιρεία πούλησε περισσότερες συσκευές, 66.1 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 45.8 εκατομμυρίων συσκευών που είχαν το μηλαράκι για logo.
Αφού λοιπόν μόνο ένα μικρό ποσοστό των εσόδων της Apple πάνε σε αμοιβές εργαζομένων, σε έρευνα και ανάπτυξη, ή σε διαφήμιση, πού πάνε τα έσοδα!? Η απάντηση είναι: "σε καθαρό κέρδος".

Η Apple κατάφερε να βγάλει 43% περισσότερα κέρδη απ' ότι η Samsung!

Και το οποίο είναι λογικό, καθότι η παραγωγή κάθε iPhone 5 για παράδειγμα, κοστίζει λιγότερα από 170$ και πωλείται σε τιμές 649$, ή σε 700+ ευρώ σε κάποιες χώρες.

Ναι, αντιλαμβάνομαι ότι στο τελικό κόστος μίας συσκευής πρέπει να "μπούνε" και τα έξοδα για έρευνα και ανάπτυξη/διαφήμιση, κτλ, αλλά όπως είδαμε και πιο πάνω, αυτά είναι 3 φορές "χαμηλότερα" σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Η επιλογή, δική σας!

    Σχόλια