Loading...

H RIM φέρνει τον νέο ανταγωνιστή της Siri

  • Άρθρο του Neumann
  • at 7/22/2012 -


Όποια και αν είναι η γνώμη σας για την Siri, θα πρέπει να παραδεχτείτε πως πολύ εύκολα κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον γύρω από το κομμάτι των ψηφιακών βοηθών. Η φωνητική εντολή και αναγνώριση σίγουρα υπήρχαν πολύ πριν αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.
Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, μια ματιά αρκεί στον πρόσφατο ανταγωνισμό. Πολύ σύντομα, αφότου η Apple αποκάλυψε την Βοηθό της, οι υπόλοιποι κατασκευαστές μπήκαν στην διαδικασία να δημιουργήσουν και οι ίδιοι τις δικές τους βοηθούς. Η Samsung, για παράδειγμα, τώρα έχει την S-Voice, η LG έχει το Quick Voice, και φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη προγράμματα που βρίσκονται υπό κατασκευή ακόμη…
Η RIM είναι ο τελευταίος μέχρι ώρας, κατασκευαστής που προσπαθεί να δημιουργήσει την δική του smartphone βοηθό. Το CrackBerry αναφέρει πως η εταιρεία έχει προσθέσει μια Siri-τύπου λειτουργία στην τελευταία αναβάθμιση για το BlackBerry 10. Εδώ μπορείτε να το δείτε εν δράση:
Κρατήστε στο μυαλό σας την πληροφορία πως αυτό είναι μόνο μια alpha έκδοση για τους δημιουργούς, μετά θα έρθει η beta, και έτσι προοδευτικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε τεράστιες αλλαγές πριν την τελική διάθεση του BlackBerry 10.
Όπως φαίνεται στις μέρες μας έχει μεγαλύτερη σημασία η ψηφιακή βοηθός παρά η πολυτέλεια που μπορεί μια συσκευή να προσφέρει. Και αυτό είναι ένα ακόμη γεγονός όπου πρέπει φυσικά να αποδοθεί φόρος τιμής στην Siri.
Αλλά η Apple δεν εμπνεύστηκε απλά από κάποια ήδη υπάρχουσα τεχνολογία και συνέχισε αντιγράφοντας της, στην πραγματικότητα έχει η ίδια φτάσει το επίπεδο της τεχνολογίας σε ένα πολύ ανώτερο στάδιο, από αυτό που υπήρχε εκείνη την εποχή. Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν και να υποστηρίξουν πως το νέο χαρακτηριστικό του Google Now στο Android 4.1 είναι καλύτερο από την Siri σε πολλά επίπεδα, κ ίσως θα πρέπει να το παραδεχτούμε αυτό.
Θα είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να δούμε, η τεχνολογία που αφορά την φωνητική λειτουργία, που θα έχει φτάσει σε δυο χρόνια από τώρα.
Όπως και να έχει πλέον είναι γεγονός, ο νέος ανταγωνιστής της Siri είναι εδώ και έρχεται από την RIM…

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...