Loading...

Apple: Στάσιμο ποσοστό στα smartphones προβλέπει η ABI

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/21/2013 -

Σύμφωνα με νέα έρευνα της ABI Research, το μερίδιο αγοράς της Apple στην κατηγορία των smartphones θα φτάσει φέτος στο υψηλότερο σημείο του, δίνοντας στην γνωστή εταιρεία ποσοστό της τάξεως του 22%, αλλά θα παραμείνει στάσιμο έως και το 2018, μιας και η ABI προβλέπει πως η Apple δεν θα καταφέρει να αποκτήσει μεγαλύτερο κομμάτι από την αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Η γνωστή φίρμα ερευνών αναφέρει επίσης πως τα λεγόμενα «shipments», οι συσκευές δηλαδή που δίνονται από τις εταιρείες στο εμπόριο, θα φτάσουν για τα smartphones στο 50% όλων των κινητών τηλεφώνων, κάτι που αναμένεται να συμβεί έως και το 2014, φτάνοντας στο 69% το 2018. Με άλλα λόγια, η έρευνα υποδηλώνει πως η αγορά των smartphones θα μεγαλώσει, «εις βάρος» αυτής των «παραδοσιακών» κινητών τηλεφώνων, αλλά πως η Apple δεν θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί ιδιαίτερα αυτό. Αντ' αυτού, η ABI θεωρεί πως ιδιαίτερα κερδισμένη θα βγει η Samsung.

Όσον αφορά τις αναδυόμενες αγορές, εκεί η περαιτέρω εξάπλωση και διείσδυση των smartphones θα παρουσιάσει ανάπτυξη από την ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των (low-end κάποιες φορές) φθηνότερων συσκευών, ένα κομμάτι στο οποίο η Apple συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο με την μείωση των τιμών σε παλαιότερα μοντέλα του iPhone, χωρίς να παρουσιάζει κάποια καινούργια και φθηνότερη συσκευή, όπως αυτήν που φημολογείται πως ετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό.

Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί που προβλέπουν κάτι παρόμοιο, ότι δηλαδή η περαιτέρω εξάπλωση των smartphones θα «καθοδηγηθεί» από τα φθηνά και όχι από τα ακριβά μοντέλα.



Σχόλια