Loading...

H Samsung θέλει να δει τον κώδικα του iOS

  • Άρθρο του Neumann
  • at 1/27/2013 -


Η Samsung ζήτησε από το δικαστήριο να της αποκαλύψει η Apple τον πηγαίο κώδικα του iOS. Ο λόγος που το ζήτησε είναι διότι πιστεύει ότι η Apple με το iOS 6 παραβιάζει πατέντες της.

Παράθεση από το Korean Times:

Οι ισχυρισμοί της Samsung περί παραβιάσεις πατεντών αφορούν τη λειτουργιά που επιτρέπει στο χρήστη να τσεκάρει για μηνύματα, τον καιρό και άλλες πληροφορίες κάνοντας swipe στο πάνω μέρος της οθόνης (notificaton center).

Η Κορεάτικη εταιρεία λέει πως έχει κατοχυρώσει σαν πατέντα την λειτουργία τον Νοέμβριο του 2006 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Android συσκευές, συμπεριλαμβανομένου τα Samsung Galaxy tablet και smartphone. Η λειτουργία ενεργοποιήθηκε στις Apple συσκευές το 2011 μετά από αναβάθμιση του λειτουργικού.

«Οι δικηγόροι της Apple είπαν ότι είναι ένα περίπλοκο τεχνικό ζήτημα, ωστόσο κατηγόρησαν την Samsung ότι προσπαθεί να διεκδικήσει την κυριότητα πάνω σε μια τεχνολογία η οποία βρίσκονταν ήδη σε ευρεία χρήση» είπε ένας δικαστικός υπάλληλος.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό συνδέετε με την αγωγή που έκανε η Samsung κατά της Apple τον Δεκέμβριο ισχυριζόμενη ότι έχει κλέψει το Notification Center, προσθέτοντας ότι παραβίασαν σκόπιμα την πατέντα της η οποία βρίσκεται στα Android κινητά.

Το δικαστήριο δεν έχει βγάλει ακόμα απόφαση, ωστόσο οι πιθανότητες στο να ικανοποιηθεί το αίτημα της Samsung είναι ελάχιστες. Στο παρελθόν τόσο η Google όσο και η Microsoft προσπάθησαν να ρίξουν μια ματιά στον κώδικα της Apple, ωστόσο δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα τους.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...