Loading...

Πώς η Samsung διαφυλάσσει τα μυστικά του Galaxy S4

  • Άρθρο του Unknown
  • at 3/13/2013 -



Όπως είχαμε δει στο Galaxy S3, πολλές φήμες που το περιτριγύριζαν αποδείχτηκαν ψευδείς στην επίσημη ανακοίνωσή του.

Πώς όμως η Samsung είχα καταφέρει να κρατήσει μυστικό το project μέχρι την τελευταία στιγμή?

Πολλοί εργαζόμενοι της Samsung έπρεπε να "ζούνε" διπλές ζωές για να μην αποκαλύψουν τα μυστικά του S3. Ο αρχιμηχανικός ανάπτυξης λογισμικού YoungDoo Jin, όταν τον ρωτούσανε για την συσκευή απάνταγε "Μη με ρωτάτε γιατί θα απολυθώ" και τους προέτρεπε να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωσή του.

Με την σειρά του ο ByungJoon Lee που δούλευε στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, όταν ερωτήθηκε από τον γιο του αν δουλεύει στο Galaxy S3, το μόνο που μπορούσε να απαντήσει ήταν "Δεν ξέρω"!

Σε πολλά projects της Samsung υπάρχει μυστικότητα, αλλά ειδικά η ανάπτυξη του S3 ήταν άκρως απόρρητη. Σε άλλα Projects, όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όλη η ομάδα βοηθάει να ληθεί, όχι όμως στο S3, στο οποίο οι εργασίες ήταν σαφώς καθορισμένες, και δεν έπρεπε ο ένας να ξέρει την δουλειά του άλλου.

Φυσικά υπήρχαν κάρτες ασφαλείας, αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων και κάμερες για να μην μπορεί ο καθένας να πάει στα εργαστήρια ανάπτυξής του. Οι πρωτότυπες συσκευές μετακινούνται ΜΟΝΟ συσκευασμένες σε κουτιά ασφαλείας, ακόμα και αν είναι να μετακινηθούν μέχρι το διπλανό γραφείο.

Γενικά για την παραγωγή μίας συσκευής πρώτα σχεδιάζεται εξωτερικά, και στην συνέχεια αναπτύσσεται και εσωτερικά. Αυτό ΔΕΝ έγινε στο GS3, καθότι ο σχεδιασμός του ήταν επτασφράγιστο μυστικό. Οι μηχανικοί δούλευαν σε τρεις πλήρως λειτουργικές πρωτότυπες συσκευές, χωρίς να ξέρουν ποια απ τις τρεις θα είναι το τελικό προϊόν.

Φυσικά το να δουλεύει κάποιος σε παραπάνω από ένα "πρωτότυπα" είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο BeoungSun Lee, υπεύθυνος για την κεραία του S3 έπρεπε να την σχεδιάζει εκ νέου για κάθε ένα πρωτότυπο.

Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα της Samsung, που όχι μόνο μας έδωσε μία φανταστική συσκευή, αλλά που κατάφερε να την κρατήσει κρυφή μέχρι το τέλος.

Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το ίδιο (ή και πιο) αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν τηρηθεί και για την παραγωγή του S4.

Τι λέτε λοιπόν, τα μέχρι τώρα leaks για το S4 θα βγουν αληθινά?

Σχόλια